Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren
[persuade]

Badekar og badeskåle

Det kan være en støvet omgang at have fugle i en verden af savsmuld, frøskaller og det tørre indeklima. Støvet sætter sig ved roden af deres fjer, og deres hud begynder at blive irriteret. Så derfor elsker de fleste fugle bare at tage et vådt bad.

Hos Randers Volieren har vi forskellige typer af badekar og badeskåle til din fugl. Vi laver også forskellige holdere på mål. Så hvis vi ikke har den størrelse som du mangler, i sortimentet, så send os en mail med dit ønske og vi laver det.

Email: jonas@voliere.dk

 

Afrundet badekar | Randers volieren

Regler for fuglebade

Uanset hvilken type fugle, du holder, vil deres bad blive snavset meget hurtigt, og vandet skal skiftes mindst en gang om dagen. Mange fugleejere pålægger deres fugle badetid og stiller kun vandet ind til dem på bestemte tidspunkter. I mindre buropsætninger er dette dog også den bedste metode, da man undgår, at alting bliver vådt og forbliver sådan.

I en større voliere installeres fuglebadet normalt som en permanent funktion til fuglene. Nogle af fuglene vil bruge det meget og vil blive ‘badeafhængige’, og andre foretrækker en hurtig rens-og-ryst, hvor der næsten ikke kræves noget vand.

Du skal altid sørge for, at vandet er ved stuetemperatur (eller samme temperatur som den omgivende luft). Uanset hvad du sætter op. Lad det koldt vand fra hanen temperere, for en fugl, der tager en kold dukkert, kan få chok og blive syg.

Undulater og fuglebad

Under varme vejrforhold kan undulater finde på at tage en dukkert flere gange om dagen, hvis de har mulighed for det. Da det er en meget vandglad fugl.

Badet tjener mindst tre formål. Det hjælper fuglene med at blive rene, det hjælper dem med at køle af og det giver en masse sjov.

De fleste undulater bruger også muligheden for at plaske rundt deres drikkevand, hvis der er i en drikkeskål i burdet. Nogle undulater får dog aldrig badelysten. Det skylde for det meste, hvis fugl ikke har fået muligheden for at nyde et godt bad i løbet af de første ni måneder.

En ”ubadet” undulat er ikke et problem, undulaten vil stadig passe og pleje sine fjer for at rense sig for støv, og den bliver bestemt ikke ildelugtende og grim at se på.

Finker og fuglebad

Finker er lige så glade for vand og for at bade, ligesom undulater. Men sørg altid for, at ‘badekarret’ er sikkert, ved enten at der er fastgjort til buret eller bredbundet, så de ikke kan vælte det. Finker har en tendens til at være lidt nervøse, og et ustabilt bad ryster deres selvtillid.

Nogle fugle arter, især kanariefuglen, elsker også et såkaldt ”sprøjtebad”. Når din fugl er hånd tam, kan du introducere ”sprøjtebadet” og se, hvordan den reagerer. Kom lunkent vand i en sprayflaske. Hvis den bliver bange, skal du ikke fortsætte med at sprøjte på den, men prøv igen senere eller dagen efter. I de fleste tilfælde vil dine fugle elske denne form for forkælelse.

Papegøjer og fuglebad

Ligesom undulater nyder de fleste større papegøjer også muligheden for at bade. Et bad for en papegøje har forskellige formål. F.eks. rengøring af fjerene og blødgøring af tørret snavs, for lettere fjernelse, til at hjælpe med skift af fjerdragten og med fordele for åndedrætssystemet.

 

Mange papegøjer vil også nyde et ”sprøjtebad”, og nogle af de store arter får endda smag for at tage med deres ejere i et almindeligt brusebad. Hvis din papegøje skal være din badekammerat, skal du montere et brusefilter, der fjerner klor og fluor kemikalier der findes i dit vand fra hanen, da papegøjens åndedrætssystemer er følsomme overfor disse kemikalier. Men en bred skål er dog bedst for din papegøje at bade i.

De bruger skålen til både at drikke fra og bade i, hvilket ikke betyder noget for den. Du kan sagtens stille både en drikkeskål og en badeskål til din papegøje, men chancen for at den vil drikke af den ene og bade i den anden, er dog ikke stor, da de bader og drikker af den skål de vil.

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    <!- --->