Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren
[persuade]

Problemer med Bananfluer

Bananfluer er svære at komme af med, og meget irriterende at have i huset. Den kan forekomme både i køkkenet og på badeværelset, men den udgør ingen direkte smittefare, selvom den forekommer uhygiejnisk.

Men bekæmpelse af bananfluen kan ske med eller uden gift

Hos Randers Volieren har vi et stort udvalg af produkter til at kunne komme af med bananfluer.

Det kan f.eks. være, at du står og mangler bananfluefælde, insektfælde, fluefanger til bananfluer, flue rulle, fluegift, insektfanger eller måske en universal insektspray.

Bananflue | Randers volieren

VORES PRODUKTER MOD BANANFLUER

Hvad er en bananflue egentlig?

 

Bananfluer, vinfluer, eddikefluer eller frugtfluer der på latin hedder Drosophila, er små aflange insekter på ca. 3 mm i eddikefluefamilien, der hovedsagligt tiltrækkes af gæret og fordærvet frugt eller grøntsager, som de lever af.

De flyvende insekter tiltrækkes dog også af flasker, dåser eller kartoner med sjatter af vin, øl, mælk og eddike, ligesom de også er vilde med ketchup-rester, eller glas med rødbeder, marmelade, asier eller syltede agurker. Bananfluerne kan også komme fra haven, hvis man har nedfalden rådden frugt til at ligge. Der skal ingenting til før de kan komme ind gennem sprækker ved døre og vinduer.

De fleste har oplevet at have bananfluer i køkkenet, de kan være svære at slippe af med, hvis man ikke ved hvordan det kan gøres på en effektiv måde. Bananfluerne holder tit til omkring din frugt eller måske omkring køkkenvasken. De små fluer formerer sig meget hurtigt, da en bananflue kan lægge æg allerede 24 timer efter den har forladt puppestadiet, og lægge helt op til 200 æg i deres korte levetid på cirka 40 – 50 dage. En flue er fuldvoksen i løbet af 8 dage. Bananfluer kaldes også for frugtfluer og eddikefluer. Denne type flue lever af gærceller fra bl.a. rådnende frugt og andre sødlige fødevarer. Fluerne er ikke farlige, men de er meget irriterende, da de sætter sig i alt mad og det er ikke særligt hygiejnisk. Derfor har vi samlet nogle tips til hvordan du kan afhjælpe problemet. Det kan f.eks. gøres med en hjemmelavet fælde, eller endnu bedre en fælde her fra shoppen, som er fremstillet til at løse netop dette problem. De produkter vi har i shoppen, har jeg afprøvet personligt, og de er mere effektive end f.eks. den hjemmelavede fælde. Det er ikke let, at sprøjte for bananfluerne, da de udvikler sig så hurtigt.

 

Hvorfor kommer bananfluerne?

Bananfluer er tit et problem sidst på sommeren og henover efteråret. Senere på året når temperaturen falder yderligere, forsvinder de igen. Men hvis de kommer indenfor kan de give problemer i køkkener, grøntafdelinger og andre steder hvor der opbevares frugt og grønt. Frugt der er gæret, er deres foretrukne tilholdssted, men de kan også godt lide andre sødlige madvarer som, ketchup, marmelade og mange andre forskellige fødevarer. I disse fødevarer kan fluerne lægge deres æg som hurtigt bliver til nye fluer.

Da der mange gange kan sidde madrester og andet skidt og snavs i afløbet til køkkenvasken, har bananfluerne der et slaraffenland og rig mulighed for at yngle der. For at forhindre denne proces kan det afhjælpes med brug af afløbsrens.

Hvis du er uheldig at have fået bananfluer i dit køkken så fortvivl ikke, her kan du finde det du skal bruge til at udrydde dem fra dit køkken. Find en effektiv fælde på vores side med skadedyrsbekæmpelse. Her kan du finde flere effektive løsninger til at bekæmpe disse fluer med.

 

Hjælp, der er bananfluer, hvad gør jeg?

Hvis du har haft problemer med bananfluer, ved du at de kan være svære at få bugt med. Så det er en god ting hvis man kan undgå helt at få dem igen. Den bedste måde at undgå bananfluer, er ved at undgå at der står madrester og åbnede fødevarer på køkkenbordet.

Det en god idé at fjerne alle de ting, der kan tiltrække bananfluerne. Det kan både være overmoden frugt, der ligger i en skål i køkkenet, en fyldt skraldespand og kompost, skift den frugtduftende opvaskesæbe ud med en neutral, sure karklude eller en beskidt opvask.

Bananfluer har en god lugtesans, og de søger mod de søde dufte der er i hjemmet.  De kan også leve i det fugtige jord og rådne blade fra potteplanterne.

En anden metode til at undgå at bananfluerne kommer igen er at opbevare frugt og grønt i køleskabet.

Frugten holder sig friskere længere tid og fluerne kan ikke overleve i kulden fra køleskabet. Samtidig er det godt, at bevare edderkopperne og deres spind. Edderkopperne fanger fluerne i deres edderkoppespind og spiser fluerne.

Tjek også om det frugt du har, er friskt og uden brune pletter. Hvis du kan opfylde dette altid, er der ingen problemer med bananfluer. Jeg ved dog af personlig erfaring, at uheldet kan ske, der ligger en banan der er blevet lidt overmoden og fluerne kommer. Hvis det sker, er det godt at man kan købe produkter, som vores til at afhjælpe problemet.

Kan kødædende planter løse problemet?

Kødædende planter kan også klare noget af problemet for dig, Bl.a. kan planten Drosera med sine klæbrige dråber, fange og fastholde fluerne. Kødædende planter er dog ikke den mest effektive metode til at komme de irriterende bananfluer til livs. Har man et større angreb af disse fluer er kødædende planter dog ikke nok. Her i shoppen har vi flere effektive midler til at fange disse fluer med. Vi har bl.a. vores fælde der er udformet som et æble, med navnet Greenprotect. Denne fælde tiltrækker fluerne med sit specielle lokkemiddel. Efter de er fanget, drukner bananfluerne i væsken inde i æblet. Jeg kan anbefale dette produkt, da det er en virkelig effektiv løsning der samtidigt også er pæn at se på. Vi har også flere andre effektive midler til at fange disse irriterende fluer.

 

Forveksl ikke bananfluer med sørgemyg

Det vigtig for bekæmpelsen af bananfluer, at de ikke forveksles med sørgemyg. Sørgemyggene går nemlig ikke i de samme fælder, som bananfluerne gør, hvilket før bekæmpelsen af sørgemyg med bananfluefælder nytteløst

Der skal i stedet andre metoder til ved sørgemyg. Myggene lever ofte i stueplanters pottejord, hvor de stortrives i en overvandet og våd jord. Og specielt steder med høj temperatur og minimal udluftning.

Læs mere om bekæmpelse af sørgemyg

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

Leverandør Til | Randers Volieren
0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    <!- --->