randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

Hamster

Randers Volieren har et kæmpe udvalg af foder og hø, snacks, bure, legetøj, huse og andet tilbehør til din hamster.

Herunder kan du finde lige det, du skal bruge.

Skulle du alligevel stå og mangle et produkt, så tøv ikke med at kontakte os, så skaffer vi det gerne hjem til dig.

Hamster Randers Volieren

Foder Og Hø

Crispy Müsli rabbits 10kg | Randers volieren

Snacks

JR Farm Grainless Hjerter Randers Volieren

Legetøj

Kokosnød hus, Ophængt med legetøj | Randers Volieren

Huse og tilbehør

Hamster huse og tilbehør Randers Volieren

Alle Produkter til Hamster

Hamster som kæledyr

Hamstere er sjove, underholdende kæledyr. Der findes 24 hamsterarter, men fem af disse er de mest almindelige at holde som kæledyr. Nogle hamsterarter foretrækker at leve alene, mens andre er komfortable med at leve i en gruppe. Leder du efter en hamster, du kan tage op og lege med, er nogle racer bedre egnede end andre.

 

At få et godt forhold til din hamster kræver tålmodighed. Begynd med faste spisetider og legetid udenfor buret. Tal blidt til din nye, pelsede ven, da hamstere er byttedyr og har det svært med høje og pludselige lyde. Din hamster vil sandsynligvis komme til at genkende din duft og stemme og se dig som en kilde til trøst – til sidst.

Hold altid en hamster tæt på gulvet, når du løfter den, så din hamster undgår høje fald.

Kæledyrshamstere har korte haler, små øjne og pels i sort, brun, grå, hvid, gul eller rød. I deres store kindposer samler og transporterer de mad. Deres fødder er brede med fire tæer foran og fem tæer bagpå. Hamsteres fortænder er store og mejselformede, og disse vokser hele livet. Større hamsterarter foretrækker at leve alene. Guldhamsterhanner vil sandsynligvis kæmpe for dominans og forsøge at dræbe hinanden, hvis de bliver sat i samme bur. Alle hamstere er nataktive og sover om dagen.

Disse fem hamsterracer kan være gode familiekæledyr: Roborovski dværghamster, Campbells dværghamster, Guldhamster, Vinterhvid dværghamster, Kinesisk dværghamster.

 

Roborovski dværghamster

Roborovski dværghamster er den mindste af de populære hamsterracer, 5-7 cm lang og vejer 25-35 g. Da den nemt kan undslippe gennem mellemrummet i trådbure, er det bedst at bruge et akvarium med netlåg til at have den i. Dværghamsteren er meget aktiv og har brug for masser af legetøj og aktiviteter.

Roborovski kan håndteres, men nogle bliver aldrig rigtig tamme. De kan være sociale og har det fint med grupper af samme køn, så længe de er ordentligt introduceret. Vil du gerne have flere hamstere, er Roborovski et godt valg. Anbefales ikke som kæledyr for mindre børn.

Forventet levetid: 2-3 år.

Roborovski dværghamster<br />
Randers Volieren

Campbells dværghamster

Campbells dværghamster er solitær og har det bedst i eget bur. De er hurtige og kan have tendens til at nappe, hvis de bliver bange eller føler sig truet. Som tamme er de dog venlige og har ikke noget imod at blive løftet op, hvis du er forsigtig. De er nysgerrige og livlige og vil gerne kravle rundt og undersøge, når de er ude af buret. Nataktive, men kan vågne i korte perioder i løbet af dagen.

Forventet levetid: 1½-2 år.

Campbells dværghamster<br />
Randers Volieren

Guldhamster

Guldhamster er en af de mest populære kæledyrshamstere, og også den største. Den er nysgerrig, kontaktsøgende og tillidsfuld samt nem at tæmme. Samtidig har den en størrelse, der gør den håndterbar for både børn og voksne. Den er territorial overfor andre hamstere og bør altid have eget bur. Bliver guldhamstere anbragt i samme bur, vil de slås. Tidlig morgen eller sen aften er det bedste tidspunkt at håndtere hamsteren, da den sjældent er aktiv om dagen.

Forventet levetid: 2-2½ år.

Guldhamster<br />
Randers Volieren

Vinterhvid dværghamster

Vinterhvid dværghamster er også en meget populær dværghamsterart. En meget føjelig art med et roligt temperament. Kan skifte til hvid pels om vinteren, men det er ikke alle, der gør det. Når den har vænnet sig til dig, vil den gerne nusses. Gode kæledyr for både børn og voksne.

Det anbefales at holde denne dværghamster i eget bur, da den af natur er solitær. Et godt hjem vil være en akvarietank med netlåg.

Forventet levetid: 1½-2 år.

Vinterhvid dværghamster<br />
Randers Volieren

Kinesisk dværghamster

Kinesisk dværghamster er venlig og har det fint med håndtering. Som ung har den et lidt nervøst gemyt og kan derfor tage længere tid at tæmme. Når den er blevet tam, har den et opsøgende og roligt temperament. Da den er lille og hurtig, kan den nemt vride sig ud af dine hænder. Hold derfor altid hamsteren tæt på gulvet, når du løfter den, så den undgår høje fald.

Kinesisk dværghamster accepterer kun andre artsfæller i forbindelse med parring.

God til børn.

Forventet levetid: 2½-3 år.

Kinesisk dværghamster<br />
Randers Volieren

Hamsterbure

Vælger du et bur i flere etager, får din hamster mere plads at bevæge sig på. Du kan også anskaffe flere bure, som du bygger sammen via endeåbningerne. Burets metaltremmer skal være så finmaskede, at dyret ikke kan stikke af eller komme i klemme. Et bur med trådnet er ofte det bedste valg, træ suger væske og er svær at rengøre, og hamsteren kan også gnave sig ud af et træbur. Den kan også i visse tilfælde gnave sig ud af et plastbur.

Generelt er det vigtigt at vælge et bur, der er stort nok, sikkert og nemt at gøre rent.

Et snavset bur kan være skadeligt for dit kæledyrs helbred og vil også lugte og se dårligt ud. Og når det kommer til hamsterbure, er større (for de fleste hamstertyper) altid bedre, når du skal holde din hamster aktiv og glad. Hellere et langt bur end et højt, da hamsteren opholder sig mest i stueetagen. Da de gerne vil løbe og lege, er selve gulvpladsen vigtig for dette.

Et bur med en dyb bund giver mulighed for bundmateriale, som hamsteren kan grave i, og så undgår du også, at den skubber eller sparker bundlaget ud af buret.

Trådbure har mange fordele, men nogle hamstere kan nærmest blive besatte af at tygge på stængerne. Hvis dette ikke kan afhjælpes med tyggelegetøj, kan det være nødvendigt at skifte til en anden type bur.

Bur til guldhamster

Størrelsen på buret bør som minimum være 80 x 40 x 35 cm (lxbxh) til et enkelt individ, men for at tilgodese og stimulere dyrets naturlige behov er et mere rummeligt bur at foretrække. Vælger du et bur i flere etager, får din hamster mere plads at bevæge sig på. Du kan også anskaffe flere bure, som du bygger sammen. Burets metaltremmer skal være så finmaskede, at dyret ikke kan stikke af eller komme i klemme. Et bur med trådnet er ofte det bedste valg, træ suger væske og er svær at rengøre, og guldhamsteren kan også gnave sig ud af et træbur. De kan også i visse tilfælde gnave sig ud af et plastbur.

Når guldhamsteren lever i naturen, graver den gange og huler under jorden. I hamsterburet må bundlaget gerne være et tykt lag af spåner eller andet naturmateriale, der ikke støver. Et tykt bundlag giver guldhamsteren mulighed for at bruge sine naturlige instinkter og selv grave gange i bunden af buret. Den skal også have en sandkasse, hvor den kan rulle sig for at holde sin pels pæn. I sandkassen kan den også grave.

I buret skal der også være plads til en hule, gerne flere, i træ eller keramik, hvor den kan bygge rede, sove eller gemme sig. Hamsteren kan også bruge uigennemsigtige rør (ca. 15 cm Ø), der er lukket af i den ene ende, til huler. Som redemateriale kan du bruge forskelligt naturmateriale som blødt hø og neutrale, bløde papirstrimler – brug aldrig hamstervat, da det kan skade hamsteren.

Stil buret et lyst og tørt sted, gerne i et hjørne, hvor den ikke bliver forstyrret i dagtimerne. Undgå træk og røg. Der må ikke være for varmt, gerne stuetemperatur, max. 24 grader.

 

Rengøring

 

Dagligt: Giv frisk vand, fjern foderrester (ikke tørfoder) og ekskrementer.

Ugentligt: Skift bundlag, sand i sandkasse og redemateriale. Lad altid lidt af ”det gamle” redemateriale blive, da hamsteren føler sig mest tryg ved egen lugt.

Månedligt: Vask buret med varmt vand, UDEN sæbe.

 

Sjov og ballade i hamsterburet

Noget at gnave i, f.eks. grene, kogler, rødder og blade (som du og din familie sammen kan finde i naturen, men husk at overhælde materialet med kogende vand eller nedfrys dette for at undgå, at din hamster bliver syg af bakterier eller organismer).

Toilet- og køkkenruller, gerne med en rest papir på, er gode at lege med eller gemme sig i. Der findes meget andet legetøj til hamstere, og hvis du har noget forskelligt, kan du skifte lidt imellem det, så der hele tiden er ”noget nyt” at bruge tiden på. Et løbehjul er en god måde at få motion på (fast bund, ikke tremmer, og minimum 25 cm i diameter – gerne mere), men sørg for at det sidder godt fast, så det ikke vælter og skader dit kæledyr.

Hvis du har et mindre bur, er det vigtigt at tage hamsteren ud af buret regelmæssigt – altid under opsyn – så den kan få motion og opleve noget nyt. Husk at alle døre og vinduer skal være lukkede. En løbegård ude eller inde giver også god motion.

Når du løfter hamsteren, skal du passe på, at du ikke kommer til at klemme eller tabe den. Den kan også selv finde på at hoppe ned, så hold den altid tæt ved gulvet, når du løfter den. Løft den med en skålformet hånd, eller lad den selv gå op på en flad hånd.

Hamsteren kan godt lære at komme, når du kalder – brug f.eks. en bestemt lyd og giv den så godbidder, så den forbinder lyden med noget godt.

Bur til dværghamster

Dværghamstere, der er skumrings- og nataktive dyr, sover det meste af dagen i deres hule. Når de lever i naturen, overtager de gerne et gravet gangsystem, eller også graver de selv et. Her bor og sover de, og de gemmer også foder i gangene. Kan dele bur med en artsfælle, og buret skal som minimum være 80 x 40 x 35 cm (lxbxh).

For at stimulere og tilgodese deres naturlige behov kan det være en god idé med et mere rummeligt bur, bl.a. har de mulighed for at undgå hinanden i konfliktsituationer, og deres trivsel vil generelt være bedre, når der er rigelig med plads.

Vælger du et bur i flere etager, får din hamster mere plads at bevæge sig på. Du kan også anskaffe flere bure, som du bygger sammen via endeåbningerne. Burets metaltremmer skal være så finmaskede, at dyret ikke kan stikke af eller komme i klemme. Et bur med trådnet er ofte det bedste valg; træ suger væske og er svær at rengøre, og guldhamsteren kan også gnave sig ud af et træbur. Den kan også i visse tilfælde gnave sig ud af et plastbur.

Grundarealet i buret bør øges med minimum 25% pr. ekstra voksne individ.

Vælg et bur med tremmeoverdel og plastikunderdel eller et akvarium/terrarium med låg af trådnet. Sidstnævnte er det bedste valg til Roborovski dværghamster, da denne er meget lille og ellers nemt ville kunne klemme sig gennem tremmerne eller komme til at sidde fast. Vælg også akvarium/terrarium, når andre arter har unger.

For at undgå luftvejsproblemer forårsaget af støv, er det vigtigt at vælge det rigtige bundlag. Spåner, træflis eller andet naturmateriale, der ikke er for fint. Dværghamstere har tillige brug for en kasse med jord til at grave i.

I buret skal der også være plads til mindst en hule til hvert individ, gerne flere, i træ eller keramik. Som redemateriale kan du bruge fint hø, bomuldsbælge, nestbags, køkkenrulle og toiletpapir – brug aldrig halm, stift hø og andre mindre objekter med skarpe ender, da det kan skade hamsterens kindposer. Brug heller ikke hamstervat, det kan koste din lille ven livet.

Stil buret et lyst og tørt sted, hvor den ikke bliver forstyrret i dagtimerne. Undgå træk, kulde og direkte sollys. Der må ikke være for varmt, gerne stuetemperatur.

Dværghamsteren vil gerne sandbade og bør altid have chinchillasand til rådighed.

 

Rengøring

 

Dagligt: Giv frisk vand, fjern foderrester (ikke tørfoder) og ekskrementer.

Ugentligt: Skift bundlag, sand i sandkasse og redemateriale. Lad altid lidt af ”det gamle” redemateriale blive, da hamsteren føler sig mest tryg ved egen lugt.

Månedligt: Vask buret med varmt vand, UDEN sæbe.

 

Aktivering

Udover forskelligt legetøj kan du gemme fødeemner rundt i buret, som hamsteren så skal finde. Køkken- og toiletruller kan den bruge til at gnave i og som skjulested. Du kan også give hamsteren mulighed for at grave underjordiske gange i buret ved at lægge et tykt bundlag. Du kan også købe færdige gangsystemer.

Når din hamster er blevet tam, kan du tage den ud af buret, så den kan løbe rundt og undersøge ting. Du skal dog altid holde den under opsyn og sørge for, at vinduer og døre er lukket. Løbehjul og løbegård gør det også nemt for dit kæledyr at få brugt noget af den energi, som den har så meget af.

Har du flere artsfæller kan de gå sammen parvis (han/hun), hvis de har et rummeligt bur. Kan de ikke enes, må de have hvert deres bur. Stil så burene ved siden af hinanden, så de stadig har kontakt til hinanden.

Hvis du vil sætte dværghamstere sammen, så skal det være artsfæller. Det går ikke at sætte f.eks. Vinterhvid og Campbells sammen.

Leverandør Til | Randers Volieren
0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    --->