randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

100% dansk webshop

vi producerer i Danmark

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

Hamster

Randers Volierne har et kæmpe udvalg af tilbehør og foder til Hamster. Alt til fra bure til hø og halm.

I katagoierne neden for kan du finde lige det du skal bruge.

Skulle du aligevel stå og mange et produkt så tøv ikke med at kontakte os. Så skaffer vi det hjem til dig.

Hamster Randers Volieren

Foder Og Hø

Crispy Müsli rabbits 10kg | Randers volieren

Snacks

JR Farm Grainless Hjerter Randers Volieren

Legetøj

Kokosnød hus, Ophængt med legetøj | Randers Volieren

Huse og tilbehør

Hamster huse og tilbehør Randers Volieren

Alle Produkter til Hamster

Guldhamster

 

Kort og godt

Latinsk navn: Mesocricetus auratus.

Også kaldet syrisk hamster.

Levetid: 2-3 år.

Føde: omnivor (altædende).

Længde: 13-18 cm.

Vægt: 100 g.

Kønsmoden: 1 måned gammel.

Drægtighed: Ca. 16 dage.  

Kuldstørrelse: Ofte 8-10 unger. Ungen bør være fire-otte uger ved anskaffelsen.

 

Guldhamsteren som kæledyr

Guldhamsteren er et populært kæledyr – og af god grund. Den er let at tage sig af, renlig, lugter meget lidt, og så er den selvfølgelig blød og social at kæle med. Overvejer du at få en hamster, er det vigtig at vide, hvordan man passer den, hvilket udstyr man skal bruge, og hvordan man fodrer den. Det giver vi en gennemgang af her.  

Guldhamsteren i naturen

Hamsteren har en kort, blød pels, der findes i mange farvevarianter. Den stammer fra Syrien, hvor den lever på tørre, klippefulde sletter. I 1930 blev en lille gruppe bragt herfra til Palæstina, og derfra spredt verden over. Dvs. at alle hamstere i fangenskab i verden stammer fra denne lille gruppe. De er eneboere fra naturens side og bor i hjemmelavede huler. Derfor bør man kun have én da de ellers vil slås.

 

Udstyr

Før man anskaffer sig en hamster, vil man med garanti få brug for, og stor gavn af, følgende:  

 • Bur
 • Vandflaske
 • Madskål
 • Foderblanding
 • Tyggepinde
 • Strøelse
 • Hus/kasse
 • Legetøj
 • Sandbad
 • Løbehjul

Vi vejleder herunder til, hvordan man får mest glæde af udstyret og sin hamster.  

Hamsterbur

Buret kan være et trådbur, plastbur eller ventileret akvarie. Det bør måle 80 x 50 og 50 cm i højden. Hamsteren elsker at klatre, og buret må derfor være så stort som muligt. Træbure fungerer ikke, fordi de absorberer urin og begynder at lugte, og fordi hamsteren kan gnave sig ud.

Buret indrettes med absorberende strøelse i bunden. Laget må gerne være så dybt, at de kan grave huler. De kræver også en kasse til at give dem ly og mørke. Den må gerne placeres tæt på foderet. Derudover bør der være en vandflaske, madskål og et sandbad.

Der skal være plads til at motionere, og der må gerne være et løbehjul, men der skal også være plads nok til at røre sig på andre måder. Løbehjulet bør være fast, uden tremmer og stort nok til at hamsteren kan løbe uden at bøje ryggen, da dette kan medføre rygskader. Den anbefalede diameter er 27 cm.

Vilde hamstere går i vinterhi når vejret bliver koldt. Det kan man undgå at ens egen gør ved at holde buret varmt om vinteren. Hvis den går i hi, er det helt naturligt, og ikke farligt. Den vil også hurtigt vågne igen, når den har fået varmen, og når den skal spise.

Buret bør placeres et sted uden træk og direkte solskin. Stil ikke flere hamstere i bure i nærheden af hinanden, da de kan blive stressede. Tager man den ud af buret, bør man holde øje med den. Vær varsom, hvis du har hund eller kat. Buret bør rengøres ugentligt. Hver dag bør man fjerne madrester, som hamsteren kan have gemt i strøelsen, som sit forråd.

Foder

Hamsteren skal altid have adgang til foder og friskt vand. Den er altædende, dvs., den spiser både kød og planter. I naturen spiser den frø, korn, blade, rødder, frugt, grøntsager, larver, ådsler, og insekter. Som kæledyr bør den fordres med en foderblanding af piller, med højt proteinindhold (15-20 %), korn, frø og tørrede grøntsager. Dertil kan man give den mælkebøtter, rå rødbeder, hvidkål, skrællede gulerødder og kløver. Som supplement til foderblanding kan man give græshopper, melorme, voksmøllelarver og regnorme, rå okse eller kalvekød, et lille stykke kalvelever, fjordrejer og fårekyllinger. Den kan også spise spinat, salathoved, gulerødder og æbler. Godbidder kan bestå af nødder, solsikkefrø, rosiner og grankogler. De gives kun af og til. Undgå sukker og mælkeprodukter som chokolade, slik, kager og desuden løg og for meget salt. Undgå også halm og stift hø, der kan være for skarpt for dens kinder.

Generelt er variation det bedste råd til sund hamsterkost. Man kan fordele foderet forskellige steder i buret, for at den stimuleres i sin søgen efter føde.  

Håndtering og kælen

Snak med din hamster hver dag, og håndter den, så ofte du kan. Den bør dog ikke forstyrres, håndteres eller vækkes, når den hviler og sover, da det kan virke stressende. Gå forsigtig til værks. Giv din hamster god tid til at snuse til dine hænder. Hamsteren holdes, så den sidder på håndfladerne. Hold den ikke højt over gulvet, da den slår sig hvis man taber den.

Miljø og leg

Hamsteren er et skumringsdyr, der er aktivt morgen og aften. Den sover om dagen, hvor den ikke vil forstyrres. Men den kan vænnes til at stå op, når man selv er vågen ved, at man er aktiv omkring buret. Hvis de vækkes, bliver de bange og bider. Derfor egner hamstere sig dårligt til børn og deres døgnrytme. Undlad også at stikke hånden ind i hamsterkassen, da det kan forskrække hamsteren.

Lyset bør ideelt slukkes samme tid hver dag og bør ikke være tændt sent om aftenen, hvis man vil bevare dens døgnrytme.  

Den er glad for legetøj. Man bør give den noget at tygge i, som fx pinde, kogler og grene. Den kan godt lide at løbe igennem og bide i paprør. Den kan også motionere i et hamsterhjul. Man kan også give hamsteren en hamsterbold, en plastikkugle, den kan løbe i, og se om det aktiverer den.  

Helbred og sygdom

Man bør sikre sig at ens hamster undgår smerte, skader og sygdom. Når hamsteren bliver syg, forværres dens helbred hurtigt og symptomer på smerte, ubehag og sygdom kan være svære at få øje på. Det kan være et sygdomssymptom hvis hamsteren:

 • Ikke spiser eller drikker.
 • Sidder sammenkrøbet.
 • Har halvlukkede øjne.
 • Er doven på de tidspunkter, hvor den plejer at være aktiv.
 • Tager hurtigt på eller taber sig.
 • Drikker meget mere vand end normalt.
 • Laver våde ekskrementer eller har diarré. Diarré kan forårsages af for mange grøntsager. Stop i så fald fodringen af disse, og den kan komme sig.
 • Har besværet vejrtrækning.
 • Har løbende væske fra næsebor eller øjne.
 • Har besværet gang eller dårlig balance.
 • Har et ben eller en pote, den undlader at bruge.
 • Har vedvarende nys eller hoste.
 • Har fast, varm og hævet mave.
 • Udviser gentagen adfærd, hvor den gør det samme igen og igen. Det kan skyldes manglende stimulation i miljøet, stress eller frustration.

I øvrigt gælder det, at mennesker og andre dyrs medicin ikke bør benyttes til en guldhamster. Derudover bør man aldrig forskrække den eller lave pludselige lyde, grundet deres frygtsomme natur. De skal gnave i noget regelmæssigt for at vedligeholde tænderne. For tænderne vokser livet ud, og føden hjælper derfor til at slide dem ned, så de ikke bliver for lange. Det bedste, man kan give den at gnave i er tyggepinde, kogler og grene.

Når man er væk hjemmefra, bør man sørge for pasning. Hamsteren bør transporteres forsigtigt og kun, når det er nødvendigt, da den finder køreture ubehagelige. En hamster er en dårlig idé til en gave, eftersom den kræver daglig pasning, og derfor bør det være en velovervejet beslutning med tilhørende forberedelse.

Vi ønsker nye kæledyrsejere held og lykke og står altid til rådighed med yderligere råd og ekspertise.

 

5 spænde Hamster Racer

 • Vinterhvid Dværghamster: 
 • Guld hamster: 
 • Robowski hamster: 
 • Campbells dværghamster: 
 • Kinesisk dværghamster: 

  Hvorfor er vi “eksperter” i Gnavere hos Randers Volieren

  Ekspert lyder selvfed. Men der findes ikke mange mensker i danmark som har haft lige så mange spænde dyr som jeg.

  Jeg har avlet med næsten alle dyr manmå holde som privat.

  Nogle af de mest spænde dyr jeg har haft er kapivare, men kænguroer og også meget sjove.

  Jeg har siden jeg var 6 år gammel haft gnavere. Og de første gnavere var kaniner som jeg holdte hjemme i mine forældres baghave.

  Siden har bestanden vokset. og mange spænde dyr har været hjemme på vores gård.

  Nu avler vi kun kaniner og marsvin for sjov.

  Særlig har vi opdræt af New zeeland red og dansk landkaniner.

  Mvh Jonas

  HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

  Leverandør Til | Randers Volieren
  0
   0
   Kurv
   Kurven er tomTilbage til shoppen
   --->