randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

100% dansk webshop

vi producerer i Danmark

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

​Hvad er Hemex Dry?

 

Hemexcide er et rent siliciumpulver – der ikke er tilsat kalk eller andre fyldstoffer. HEMEX –Dry: giver et godt staldmiljø, når det anvendes som strøelsesmiddel. HEMEX – Dry: kan anvendes til både konventionelt som økologisk landbrug.

Hemexcide bekæmper blodmider, lopper, parasitter, mider og hæmmer uønskede bakterier samt udtørrer og desinficerer hønsehuset. Desuden kan Hemexcide tilføres hønsenes foder og bekæmpe mave-tarm parasitter.

Hemexcide består af små skaldyr, der efter mange millioner år i jorden graves op og forarbejdes til pulver. Det er et rent mineral pulver, som er GMO-frit og derfor godkendt til økologisk landbrug. Stoffets parasitdræbende virkning er ikke kemisk, men derimod mekanisk: Hemexcide klæber sig til miderne, som udtørre i løbet af ca. et døgn.

Hemex Dry | Randers volieren

Hvad er blodmider?

 

Blodmiderne kommer frem i mørket fra deres skjulesteder og vil kravle op på de sovende høns for at suge blod. Når det bliver lyst, vil blodmiderne igen gemme sig i mørke revner eller i redekasser og bundlag. Blodmiderne lægger æg på mørke og fugtige steder og cyklus starter forfra. Blodmider kan formere sig meget hurtigt, hvis de rigtige betingelser er tilstede og blodmider er ikke bare til gene for høns og kyllinger.

En hunblodmide kun suge blod svarende til sin egen vægt 15 gange og en hunblodmide kan blive til 250 millioner blodmider på 12 uger.

Et massivt angreb kan føre til manglende ægproduktion, blodplettede æg og dødsfald i hønseflokken og da blodmider jo suger blod, kan de også overføre smitsomme sygdomme mellem deres værter. Blodmider kan forsøge at suge blod fra mennesker, hvilket kan give kløe og udslet og enkelte mennesker kan få alvorlige allergiske reaktioner af blodmidebid.

 

Symptomer på blodmider?

 

Fuglene piller sig meget og er urolige. Hvis der er tale om et kraftig angreb af blod mider, der suger blod på fuglene, kan det i værste fald resultere i at fuglene få blodmangel, det giver sig til udtryk ved at fuglene sidder og hænger bliver svage og evt. dør af følgesygdomme.

Er der unger i reden, smides de ofte ud på grund af, at miderne har tappet dem for blod, hvilket ses ved at de er helt hvide på grund af blodmangel. Døde unger i reden er mange gange det første tegn, på at der kan være et blodmide angreb i gang, løft forsigtig rede materialet og se i bunden af reden.

Hvordan anvender du Hemex Dry?

 

GØR RENT I HØNSEHUSET

Det er vigtigt, at du starter med en grundig rengøring af din hønsehus. Fjern halm fra redekassen, spånerne på gulvet og alt løst inventar. Fej loft og vægge ned med en stiv kost.

 

LAV EN BLANDING AF HEMEX DRY OG VAND

Lav en blanding af Hemex Dry og vand i forholdet: 1 kg. Hemex Dry til 3 ltr. vand. Påfør blandingen alle vægge, gulv, loft, siddepinde og redekasser med en pensel. Brug evt. en spartel i alle revner og sprækker. Efter denne behandling, lader du hønsehuset stå med gennemtræk, så blandingen tørre op.

 

STRØ HEMEX DRY

Når huset er tørret op, strør du tør Hemex Dry ud på gulvet og i redekasserne, inden du ligger rent halm og rene spåner i redekasserne og på gulvet.

 

SANDBAD AF HEMEX DRY

I området, hvor dine høns har til vane at sandbade, kan du lave et ‘sandbad’ af rent Hemex Dry. Det er vigtigt, at du ikke fortynder Hemex Dry med sand, grus og ligene. Det skal hønsene nok få gjort, når de tager det nye ‘sandbad’ i brug.

0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    --->