randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

Hvidtoppet skadedrossel

 

Hvidtoppet skadedrossel (latinsk navn: Garrulax Leucolophus).

Stammer fra Indien. Flokke rejser gennem primær skov, anden vækst og haver og giver højlydte, skænderier og jamrende kald, mens de fouragerer. Nogle gange bryder ud i et øredøvende kig kor ud af ingenting. En almindelig burfugl; vilde befolkninger har etableret sig nogle steder, såsom Singapore.

Kendetegn

Generelt:

Ryggen, vingerne og halen er mørk chokoladebrun. Hovedet, fjertoppen og brystet er hvidt. Undersiden er lysebrun. Sort næb. Benene mørkegrå. Masken fra det inderst af næbbet og tværs over kinderne er sort. Begge køn ligner hinanden.

Teknisk:

Rugetid cirka 15 dage. Lægger mellem 3-5 æg. Vejer cirka 120 g. 15-20 cm høj. Lever mellem 15-20 år. Flyveklar efter 30-45 dage.

Hvidtoppet skadedrossel 2 Randers Volieren
Hvidtoppet skadedrossel Randers Volieren

Levevilkår/Opdræt

Livlige fugle, er meget nysgerrige og legesyge, og når man har et par af dem, vil de finde på alle mulige narrestreger.

 De er meget støjende, så hvis man har naboer som ikke bryder sig om fugle, kan det godt volde problemer. Når de er akklimatiseret, overvintrer de storartet udendørs. Man bør dog sørge for at de har et lunt tilholdssted, men skadedrosler er nu temmelig skrappe, så det er meget muligt at de slår sig ned udendørs året rundt.

Skadedrosler hører absolut ikke til de letteste at opdrætte. Hvis man vil gøre sig håb om, at det skal lykkes, må man sørge for at de har en rummelig voliere for sig selv. Når det nye kuld fodres, kræves der en masse levende foder. Græshopper er udmærket kost, og museunger, frøer og salamandre er også velegnede som foder.

Temperament

Den hvidtoppet skaderossel bør ikke dele voliere med mindre og svagere arter, da den være for vild.

Kræver meget stimulering, da de kan forekomme vilde.

Tale og Vokalisering

Meget højlydt fugl, som bryder ud i skænderier og jamrende kald, mens de fouragerer. Nogle gange bryder ud i et øredøvende kig kor ud af ingenting. 

Foder

 

For at skadedrosler skal kunne bevare deres gode helbred, må de have ret varieret kost. En grov insektfoderblanding er det mest væsentlige, og 2-3 gange om ugen kan man tilsætte hakket råt kød. Desuden skal de have rigeligt med levende foder, melorme, maddiker og græshopper. De er også glade for frugt.

Undgå fødevarer som avocado, chokolade, kaffe, rabarber og alkohol; da disse fødevarer er giftige for alle fugle.

0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    --->