Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren
[persuade]

Kanin

Randers Volieren har et kæmpe udvalg af foder og hø, snacks, bure, legetøj, huse og tilbehør til kaniner.

I kategorierne nedenfor kan du finde, hvad du skal bruge.

Skulle du alligevel stå og mangle et produkt, så tøv ikke med at kontakte os, så skaffer vi det gerne hjem til dig.

JR Farm Aktivitetstræ - Kanin | Randers volieren

Foder Og Hø

Crispy Müsli rabbits 10kg | Randers volieren

Snacks

JR Farm Enghøbold 125g Randers Volieren

Legetøj

JR Farm Back to Instinct Gnaverlegetøjs Aktivitetstæppe | Randers volieren

Huse og tilbehør

Hamster huse og tilbehør Randers Volieren

Alle vare til Kaniner

Kanin som kæledyr:

Kaniner er intelligente, kærlige og legesyge dyr. Derfor har vi i tusindvis af år holdt kaniner som kæledyr. Kaniner og i dag en mest populære kæledyr efter hund og kat. 3 % af de danske familier har kaniner som tamdyr svarende til 86.000 familere.

Kaniner er holdt og avlet af mennesker i mange hundrede år, så har de fortsat er deres naturlige behov som deres vilde artsfællers, og disse behov skal tilgodeses, når vi holder dem som kæledyr.

Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i  kaninens natur, levevis og adfærd.  Her på siden bliver du meget klogere på Kaniner og hold af dem.

 

Fodring af kaniner

I naturen lever kaniner af græs, lidt kviste og blade. Kaninernes mave kan omsætte selv det tørreste græs og bark til et nærende måltid.

Kaniner har brug for fibre hver dag. De ufordøjelige fibre sørger for, at der er konstant bevægelse i tarmene og stimulerer appetitten. De ufordøjelige fiber bliver hurtig sendt gennem maven og kommer hele ud igen. De u fordøjelige fibrene er gode til at slide tænderne.
De fordøjelige fibre er med til at give kaninen den nødvendige næring, og omsættes til energi.

De kan ikke leve af pillefoder alene, det skal ses som et energifoder. Kaninens foder skal bestå af 5 %Pille foder  10 % grønt (fx græs, broccoli, grønkål, krydderurter og andre grøntsager) og 85 % hø af god kvalitet.

Desuden skal gnavemateriale som grene altid være tilgængeligt for at sikre naturligt tandslid.
Hvis du fodre kaniner med for meget salat, agurk og lignende kan det give kaninen tynd mave, da det indholder meget vand.

Husk også at kaninen altid skal være adgang til frisk vand.

Husk at frugt ikke er foder til kaniner, men det må gerne bruges som snacks.

 

Buret til kaninen

Udendørs anlæg

Kaniners naturlige behov opfyldes bedst i et stort udendørs anlæg på min. 6-8 m2, men meget gerne større. Buret udstyres med huse til hver enkelt kanin.

Anlægget skal være bygget i god kvalitets volierenet, lukket ovenfra og sikret nedadtil, så rovdyr ikke kan komme ind, og kaninerne ikke kan grave sig neden ud.

Bundlaget i et udeanlæg skal bestå af jord.

Ønsker man et neturtro anlæg til kaninen så graves 1 meter ude i hele anlæget der bundsikres og siderne sikres med Volierenet. Jord blandes med grene når andlæget fyldes op gene et lag grene, et lag jord, et lag grene osv. det sikre at gange ikke sykker sammen ved regn og når man går i buret.

Det er også en god ide at tænke skyggemuligheder, fx i form af træer og buske ind i placeringen af anlæget.

Indendørs bur:

Et kaninbur skal være min. 120 x 80 cm pr. individ, helst større, og så højt, at dyres uden problemer kan sidde oprejst på bagbenene.

Indendørs buret kan ikke blive stort nok så er der mulighed for et større bur så gør endelig det.

Kaniner kan nemt trænes til at bruge Katte bakker og kanin torriletter. Det gør den daglige rengørring meget nemmere.

Vælger man en neutraliserede kanin , vil normalt de ikke urinmarkere deres territorium.

Som bundlag i buret bruges med fordel hampestrøelse eller JR Beeding.

FRI Kaniner

Frikaniner er en nyere tankegang omkring kaniner. Princippet er at kanine er fritgående lige som en kat eller hund.

Kaninen kan nemt lære ikke at bide i ledninger og bruge torrilet så den ikke prutter på gulvet.

Man bør dog ha et bur den gåer ind i og sover samt at de har skjulemuligheder og aktiveres tilstrækkeligt. Kaniner vil de normalt ikke ødelægge møbler og ledninger.

 

Legetøj og aktivering af Kaninen er vigtig.

Legetøj kan være en vigtig del af en gnavers verden, da det giver mental og fysisk stimulering. Samt at det hjælpe med at forhindre kedsomhed.

Nogle ideer til legetøj til gnavere:

 • Tyggelegetøj:
  Kaniner skal gnave for at holde deres tænder i en sund længde, Du kan give dem tyggelegetøj som kan hjælpe med at forhindre forvoksede tænder og andre tandproblemer. JR Farms producere en lang række produkter som kan bruges som aktivering samt gnavelegetøj
 • Tunneler og Skjul:
  Kaniner kan godt lide at have et sted at gemme sig.
  Giv dem Høtunneler og skjulestederDet er en fantastisk måde at berige deres miljø på.
  Disse kan være Høtunneller, Græshytter eller træhuse.
 • Mad-legetøj:
  Kaniner er naturligt nysgerrige og elsker at søge efter mad.
  Mad er en fantastisk måde at holde Kaninen mentalt stimuleret. Du kan med fordel gemme små godbidder i  deres indhegning.
 • Puslespilslegetøj:
  Puslespilslegetøj er en fantastisk måde at udfordre en kaninen problemløsningsevner og holde dem mentalt aktive.

 

9 spændende kanin Racer

 • Dværgvædder: kendetegnet ved dens hængeører og mindre krop (vejer 1,5 – 2 kg.). Anbefales som begynderkanin, da dens temperament er roligt og den nemt kan gøres tam. Pelsplejen er nem.
 • Angora: kendetegnet ved dens lange glatt pels, der vokser hele livet. Racen kræver mere pga. daglig pelspleje. Den kan veje helt op til 5 kg.
 • Løvehoved: kendetegnet ved dens store manke. Den vejer typisk mellem 1,5 – 2,5 kg. Temperamentet er roligt og blidt, så den er velegnet som begynder kanin til børnefamilien.
 • Belgisk kæmpe: kendetegnet ved dens kraftigere kropsbygning. Det er den største race herhjemme, og den vejer mindst 7 kg og helt op til 9 kg. Pga. størrelsen kræver den mere plads end de andre racer. ikke anbefalet som kælekanin
 • Hermelin: kendetegnet ved dens korte pels, korte ører og runde hoved. Med en vægt på 0,8 – 1,3 kg er det den mindste race, der findes. Normalt lidt vild sind.
 • Hollænder: kendetegnet ved dens tydeligt opdelte farver. Racen er en af de større, og den vejer typisk 2,5 – 3,2 kg. Den er udadvendt og ikke nervøst anlagt, hollændere er særligt dygtig til kaninhop.
 • Rex: kendetegnet ved dens korte og bløde pels. De vejer mellem 1,7 – 2,1 kg. Det siges, at denne race er den mest intelligente og dens væremåde kan minde om kattens. Den er legesyg og rolig af temperament.
 • Fransk Vædder: kendetegnet ved den lange krop. De vejer mellem 4-6 kg. Rolig og letter doven kanin. Der kræver meget plads pga størrelsen.
 • New Zeeland red: Kendetegenes med sin karaktaristiske farve. De vejer 4-5 kg Rolig og aktiv stor kanin. Den mest intiligente race. perfekt til alle formål.

 

Hø til Kaninen

er en vigtig del af kosten for mange arter af gnavere, da det giver dem det nødvendige grovfoder til at hjælpe med en sund fordøjelse. Det er vigtigt at give kaniner frisk hø af høj kvalitet dagligt. Det sikre, at de får de næringsstoffer de har brug for. Generelt bør hø udgøre størstedelen af kaninens kost og bør suppleres med en friske grøntsager og pillefoder eller musli.

Halm er ikke så næringsrigt som hø. Din Kanin tager ikke skade af at spise det, men får omvendt heller ikke den samme ud af det som ved at spise hø. Derimod er halm særdeles velegnet som bunddække. Det suger væske til sig, og vil derfor holde kaninens bur varmt og tørt. Derudover vil din kanin elske at grave sig ned i det og bygge hule. På den måde kan den udleve sin naturlige adfærd, hvilket i sidste ende vil gøre din kanin gladere.

Hvorfor er vi “eksperter” i Gnavere hos Randers Volieren

Ekspert lyder selvfed. Men der findes ikke mange mensker i danmark som har haft lige så mange spænde dyr som jeg.

Jeg har avlet med næsten alle dyr manmå holde som privat.

Nogle af de mest spænde dyr jeg har haft er kapivare, men kænguroer og også meget sjove.

Jeg har siden jeg var 6 år gammel haft gnavere. Og de første gnavere var kaniner som jeg holdte hjemme i mine forældres baghave.

Siden har bestanden vokset. og mange spænde dyr har været hjemme på vores gård.

Nu avler vi kun kaniner og marsvin for sjov.

Særlig har vi opdræt af New zeeland red og dansk landkaniner.

Mvh Jonas

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

Leverandør Til | Randers Volieren
0
  0
  Kurv
  Kurven er tomTilbage til shoppen
  <!- --->