randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

Kaninfoder

Hos alt til dyr finder du altid et bredt udvalg af kvalitets kaninfoder. Du finder kaninfoder til alle aldre, størrelser og racer af kaniner. Hos os kan du finde et foder, der passer perfekt til din kanins ernæringsmæssige behov, som din kanin har behov for ud over deres hø. Vi har foder til både unger og voksne i et bredt smagsspektrum, så der er noget for enhver kanin.

Kaninfoder | Randers volieren

Müsli

Musli Til Marsvin

Pellets

Frøblandinger Randers Volieren

Lux foder uden soya og korn

Frøblandinger Randers Volieren

Hø og halm

Gnaver hø og halm Randers Volieren

Hvilket kaninfoder skal jeg købe?

Som alle andre gnavere, så skal kaniner have et godt og varieret foder. Det er vigtigt at dine kaniner altid har nem adgang til hø og vand.

Der er to typer kaninfoder, der er det der piller og myslifoder. Pellets sikre at din kanin ikke kan sortere i dens kaninmad, som den ville gøre med myslifoder. På den måde får din kanin alt hvad den har brug for af ernæring, vitaminer og mineraler, uden den kan sortere nogle af tingende fra.

Dyrlæger mener at fiber er den mest vigtige del når du skal kigge efter kaninfoder, da De vilde kaniner nemlig primært spiser græs, som indeholder 20-25 % fiber, samt at en kanins tænder og fordøjelse har udviklet sig til at skulle spise en meget fiberrig kost.

Kornfrit kaninfoder

En kanin bør undgå korn i dens foder, dette er en billig og dårlig ingrediens i kaninfoder. Græs eller hø er en meget bedre ingrediens til din kanins mave. Du bør dog ved valg af kaninfoder med korn være sikker på at kornet er forarbejdet rigtigt. Fx. indeholder Burgess korn, men dette korn er varmebehandlet og dermed forarbejdet på den rigtige måde, som sikre det er egnet til kaniner.

Pellets kaninfoder

Pellets kaninfoder er også kaldet piller, det er foder som nøje er blandet som piller, for at sikre din kanin ikke kan sortere i dens foder som den ville kunne med myslifoder, dette skal sikre din kanin for alt den rigtige ernæring, vitaminer og mineraler som den skal have, uden at kunne sortere nogle af delene fra ud fra smagen.

 

Mængden af foderpiller bør rationeres

 

 • 2,5-4,0 kg kanin = ¼ dl pr. dag
 • 4,0-5,0 kg kanin = ½ dl pr. dag
 • 5,0 kg kanin = ¾ dl pr. dag

 

Dette er ret små mængder, men kraftfoder bør ikke udgøre mere end max 5% af den daglige fodermængde.

Frugt skal kun gives som godbidder pga. det høje indhold af sukker (blot bør man undgå stenfrugter (blomme og kirsebær) pga. indhold af blåsyre) og på samme måde skal der også holdes igen med godbidder i form af yoghurtdrops, kornstænger og lignende.

Hvor meget foder skal en kanin have?

Dette er meget forskelligt fra mærke til mærke. Bemærk dog at kaninfoder udgår en meget lille den af din kanins daglige mad. 80% af denne skal bestå af hø og kun 4-5% af det daglige foder skal bestå af kaninfoder gerne i pellets.

 

 • 2,5-4,0 kg kanin = ¼ dl pr. dag
 • 4,0-5,0 kg kanin = ½ dl pr. dag
 • 5,0 kg kanin = ¾ dl pr. dag

 

Da de forskellige mærker af foder vejer meget forskelligt, anbefaler vi altid nøje at afveje foderet med en vægt, for at få den rigtige mængde foder.

Mysli kaninfoder

Mysli kaninfoder er foder som indeholder en blanding af alle ingredienserne, her kan kaninen vælge at sortere nogle af tingende fra og spise alt det gode først. Foderet er nemlig lavet som stykker af alle ingredienserne blandet i en pose. Dette kan blandt andet være stykker af ærteflager, gulerødder mm. Vi anbefaler dog altid som hovedfoder ud over de 80 % hø, at give pellets kaninfoder til din kanin, mysli foder kan ofte dog være perfekt som snack eller tilsat pelletsfoderet, hvis din kanin stadig spiser dette op.

Hvad kan man ellers give sin kanin at spise?

Hø som skal være af en god kvalitet, dvs. det skal dufte godt og må ikke støve og der skal sørges for, at det ikke bliver forurenet af urin og afføring. Ca. 80 % af kanins mad består af hø.

 

Grøntmælkebøtteblade, græs (ikke plænegræs), urter, ukrudtsplanter.

Kaniner kan tåle langt de fleste varianter af grøntsager og rodfrugter, når blot de spiser godt med hø eller græs ved siden af. Det er vigtigt, at der varieres og ikke tildeles for store mængder af den samme slags ad gangen. Har man ikke adgang til denne slags grønt fra naturen, skal man tænke på at købe så fiberholdigt som muligt.

Grene

De er særdeles gavnlige for tænder og tarm. Kaninerne er glade for at spise barken. Det er lige meget hvilken slags grene, det er.

 

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

0
  0
  Kurv
  Kurven er tomTilbage til shoppen
  --->