randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

Alle andre gnavere

Randers Volierne har et kæmpe udvalg af tilbehør og foder til alle typer gnavere. Alt til fra bure til hø og halm.

Andre gnavere er foreksembel Deguer, chinchillaer, ørkenrotter, mus og rotter.

I katagoierne neden for kan du finde lige det du skal bruge.

Skulle du aligevel stå og mange et produkt så tøv ikke med at kontakte os. Så skaffer vi det hjem til dig.

degu med hvid baggrund | Randers volieren

Foder Og Hø

Crispy Müsli rabbits 10kg | Randers volieren

Vitamin

Mineral

Mineral gnaveresten Ananas | Randers volieren

Bundlag

Hampestrøelse 20 kg Randers Volieren

Huse og tilbehør

Hamster huse og tilbehør Randers Volieren

Alle Produkter til Deguer, chinchillaer, Mus og Rotter

Chinchillaer som kæledyr

Chinchillaen er et rent, roligt, genert og lugtfrit kæledyr. Den kræver en specifik pasning, som beskrives her. Når først man følger rådene, venter mange års gode oplevelser forude, med søde, bløde og personlige kæledyr.

Fakta

Alder: 10-20 år.
Vægt: Hun 400-600 gram. Han: 400-500 gram.
Drægtig: 111 dage. Får gennemsnitligt 2 unger pr. kuld.
Unger bør blive hos deres mor i 8-12 uger. De bør ikke købes før de er minimum 8 uger gamle.  
Truet dyreart. Grundet pelsjagt.

Chinchillaer i naturen

Der findes to chinchillaracer. Den ene hedder Chinchilla chinchilla (tidligere kaldt brevicaudata). Den hedder på dansk Korthalet chinchilla. Den anden kaldes Chinchilla lanigera. På dansk, Langhalet chinchilla.

Chinchillaer lever i Andesbjergene i Sydamerika. Her er bor de i kolonier af mere end 100 individer, hvilket gør dem til et socialt dyr. De kommunikerer med hinanden gennem lyde. De kan sige grynte- og hikkelyde, pip, hvin, og gøen, men er ganske fredelige. I de tørre bjerglandskaber, bor de i klippespalter. Her sover de normalt oprejst, mellem klipperne, men kan også sove på siden eller endda vendt på hovedet.

Chinchillaen er kendt for sin tykke, bløde pels. Fra hver enkelt hårsæk udspringer hele 60 hår. På mennesker er det kun ét per hårsæk. Det gør den til verdens blødeste pels. Det har samtidigt gjort den til yndet mål for jægere og pelsavlere, og derfor er begge arter i dag truede.

Pasning og miljø

Chinchillaer er aktive, atletiske dyr. De kræver god plads i højde og bredde til at løbe og hoppe. Jo mere plads, jo bedre. Deres lange bagben gør dem til gode springere. Faktisk kan de hoppe over 180 cm højt. Det er helt op på køleskabet!

Chinchillaer egner sig som kæledyr til voksne og større børn. De frarådes dog til mindre børn, da deres skrøbelige krop ikke må klemmes.

Fra naturen er de vant til køligt og tørt klima, højt i bjergene. Her holder deres tykke pels dem varme. De bør holdes inden døre i et køligt og tørt rum. Temperaturer fra 10-18 °C er passende. Temperaturen bør aldrig være højere end 25 °C, da de er modtagelige overfor hedeslag. Undlad at placere buret i direkte sollys. De tåler ikke et varmt, vådt eller beskidt miljø og heller ikke træk, da disse kan medføre sygdom.

Bur

De kan leve i et stort velindrettet metalbur. Det er godt at skaffe et bur, der har minimum 1m x 1,5m gulvplads og er minimum 1,3m højt.

Man kan inkludere et trægulv i buret, da trådnet ellers kan skade deres fødder. Savsmuld bør undgås i buret da det er for fint og kan lede til nys og øjenirritation. Avispapir bør også undgås, grundet kemikalier.

De skal have grene og andre platforme i forskellige højder at hvile på og springe fra. Afstanden mellem platforme bør være mindre en 60 cm, så de kan bevæge sig sikkert ned, uden at slå sig.

Eftersom de er byttedyr fra naturens side, bliver de nemt stressede hvis der er for meget støj og aktivitet. De kræver stille omgivelser, fri for katte, hunde, fritter og andre kæledyr. Det er bedst at placere buret i et hjørne, hvor det ikke kan tilgås fra alle sider. Sæt heller ikke buret i et solrigt vindue, da de risikerer at få solstik, som kan være fatalt.

De kan lide at tygge. De er glade for legetøj af træ, ræb, pap eller pimpsten, til at tygge på. Undgå plastiklegetøj. Mangel på tyggegenstande kan føre til kedsomhed, hvilket er farligt for dem.

Chinchillaer bader ikke i vand, men i sand. Lav et fad/skål med 2,5-5 cm sand, de kan ”bade” i – med plads nok til at de let kan bevæge og rulle sig. Almindeligt sand er for groft, men fint sand kan fås hos dyrehandleren. De bør støvbade dagligt eller helst flere gang ugentligt. Det er vigtigt at holde sandet rent. Man kan evt. stille det frem i 20 minutter om dagen, så bliver det mindre beskidt.  

De kræver gemmesteder, hvor mennesker og andre chinchillaer ikke kan se dem. Det giver nemlig tryghed når de er bange. De skal have adgang til høkasser hvor de kan sove og hvile. Giv dem en seng hver, hvor de kan være alene, og desuden en seng med plads til alle burets chinchillaer, så de kan være sociale, efter behov. Det må gerne være kasser af træ. Vær forberedt på, at chinchillaerne vil tygge i kasserne, og at kasserne måske sidenhen skal erstattes. Det er helt naturligt.

Buret rengøres regelmæssigt. Man kan indrette bakker under trådettet, der opsamler skidt. Lav en kort rengøring dagligt og hovedrengøring en gang ugentligt.   

Hvis man lukker dem ud af buret, skal man holde øje med dem. De udforsker med munden og må ikke bide i ledninger. Desuden kan de være svære at fange, hvis de stikker af.

Fordring

De spiser tidlig morgen og sen aften. De sidder på bagpartiet og holder føden med forpoterne. Fortænderne vokser, som på alle gnavere, livet ud. Tænderne vokser hele 5-7,5 cm om året. De spiser derfor hø og tygger på træ for at slide dem.

Diæten består af meget hø, (men ikke halm). Høet skal forblive tørt. Chinchillaens daglige indtag af hø svarer til to gange dens egen kropstørrelse. Diæten består desuden af højt fiber- og proteinindhold. De bør undgå fedt, fugt, nødder og frø. Der bør altid være frisk drikkevand. Chinchillafoder i en pilleblanding er optimalt.

Håndtering

Luk dem gerne ud tidlig aften, her er de mest aktive. Det er et godt tidspunkt til træning. Vær bare sikker på, du kan fange dem ind igen. Hold døre og vinduer lukket.

Chinchillaen kan blive tam med tid og træning. Når den nærmer sig, kan den aes under hagen. Løft den ikke endnu, men giv den en belønning – gerne rosiner, men kun som en sjælden godbid. Gentag det flere gange indtil den bliver tryg ved dig.

En bange chinchilla kan stå på bagben og tisse på mulige fjender. En tålmodig og gradvis fremgang skaber derimod tillid (og tørt tøj).

Chinchillaen samles op ved at holde den ene hånd under den. Samtidig holder den anden hånd forsigtigt om halens rod for at den ikke springer. Men løft aldrig i selve halen. Hold den gerne ind til brystet eller under trøjen for at den ikke hopper væk. Ved forkert håndtering og frygt, kan den tabe pels. Det er en reaktion, den har udviklet fra naturens side, for at undslippe rovdyr. Det tager nogle måneder før pelsen vokser ud igen.  

Kæl med dem dagligt fra de er små. Især hvis man kun har en. Ved daglig kælen ser de mennesket som en ven og vil opsøge dig. Hvis de ikke er vant til kælen fra unge af, vil de opleve menneskelig kontakt som stressende. Tag dem ikke ud af buret når der er katte, hunde, fritter eller store fugle til stede. Chinchillaer ser dem som rovdyr og bliver stressede.

Social adfærd

Chinchillaer er ikke glade alene. De er flokdyr og det er derfor bedst at have to eller flere. Har man kun en enkelt bør man derfor være ekstra opmærksom på at give den selskab dagligt.

Introduktion af ny chinchilla kræver gradvis tilvænning. Placer to bure med 10 cm afstand. Herfra kan de lugte hinanden. Placer deres senge i hver sin ende af burene, så de kan gemme sig i tryghed. Giv hver af dem et dagligt støvbad og byt om på støvbadene. Så kan de vænne sig til hinandens fært. Hen over en uges tid, flyttes sengene nærmere hinanden, indtil de sover ved siden af hinanden (stadig i hver deres bur). Når det er fredeligt så sæt dem ind i samme bur. De kan godt småskændes i starten, men er det alvorligt, så adskil dem igen i nogle dage. Med tiden vil de blive rolige. Det kan være nemmest at kombinere to af modsat køn, (men sørg for at hannen er steriliseret) eller en unge og en voksen.

Sygdomme

Symptomer på tandproblemer: Den spiser ikke, savler, er våd under hage eller har løbende øjne. Kontakt en dyrelæge, der kan tjekke den.

Pelsbid – på den selv eller andre – er et muligt symptom på stress, kedsomhed eller dårlig diæt. Mangel på hø kan også medføre pelsbid. Flytning af hjem eller bur kan føre til stress-relaterede bid. Det er lettere at forebygge end kurere. Legetøj at tygge i og selskab kan hjælpe til forebyggelsen af dette.

Andre tegn på frygt og stress indebærer: At de bider i egen eller andres pels, taber pels, gemmer sig, ændrer spise- og toiletvaner. Drikker for meget vand, leger med vandflasker, ikke vil flytte sig, har gentagne bevægelser såsom løbe frem og tilbage på burgulvet.

Hold øje med om den spiser dagligt og hvor meget den drikker. Ligeledes at mængden af ekskrementer er regelmæssig. Hvis spise-/drikkevaner ændres, hvis ekskrementer formindskes/stopper, så konsulter dyrlægen, da det kan have alvorlige årsager.

Deres smertetærskel er på niveau med menneskers. Men deres smerte er ikke tydelig udefra. Vær derfor opmærksom på smertesymptomerne; at de ikke spiser eller er stillesiddende.

Tjek for sygdomme eller skader dagligt. Og få nogen til det når du er hjemmefra. Symptomer omfatter ømme fødder, væske om øjne/mund og tab af pels. Når de er bange eller oplever smerte ændrer de adfærd, bliver aggressive eller gemmer sig.

Deguer

 

Legetøj og aktivering af marsvinene er vigtig.

Legetøj kan være en vigtig del af en marsviets verden, da det giver mental og fysisk stimulering. Samt at det hjælpe med at forhindre kedsomhed.

Nogle ideer til legetøj til gnavere:

  • Tyggelegetøj:
    marsvin skal gnave for at holde deres tænder i en sund længde, Du kan give dem tyggelegetøj som kan hjælpe med at forhindre forvoksede tænder og andre tandproblemer. JR Farms producere en lang række produkter som kan bruges som aktivering samt gnavelegetøj
  • Tunneler og Skjul:
    marsvin kan godt lide at have et sted at gemme sig.
    Giv dem Høtunneler og skjulestederDet er en fantastisk måde at berige deres miljø på.
    Disse kan være Høtunneller, Græshytter eller træhuse.
  • Mad-legetøj:
    Marsvin er naturligt nysgerrige og elsker at søge efter mad.
    Mad er en fantastisk måde at holde Marsvin mentalt stimuleret. Du kan med fordel gemme små godbidder i  deres indhegning.

Ørkenrotter

Tam Mus

Rotter

Hvorfor er vi “eksperter” i Gnavere hos Randers Volieren

Ekspert lyder selvfed. Men der findes ikke mange mensker i danmark som har haft lige så mange spænde dyr som jeg.

Jeg har avlet med næsten alle dyr manmå holde som privat.

Nogle af de mest spænde dyr jeg har haft er kapivare, men kænguroer og også meget sjove.

Jeg har siden jeg var 6 år gammel haft gnavere. Og de første gnavere var kaniner som jeg holdte hjemme i mine forældres baghave.

Siden har bestanden vokset. og mange spænde dyr har været hjemme på vores gård.

Nu avler vi kun kaniner og marsvin for sjov.

Særlig har vi opdræt af New zeeland red og dansk landkaniner.

Mvh Jonas

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

Leverandør Til | Randers Volieren
0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    --->