Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren
[persuade]

Lopper 

Her finder du vores udvalg af spray og midler for bekæmpelse af lopper

katte loppe | Randers volieren

Her ser du vores udvalg til loppebekæmpelse.

Hvordan bekæmper man lopper?

 

Lopperne lever hele året, men de har de bedste betingelser om sommeren. Det bedste man kan gøre for at undgå lopper er at give ens kæledyr forebyggende behandlinger. Loppen er en parasit der kan hoppe 200 gange dens egen kropslængde. Man kan sige at det er bedst at have en handlingsplan, så man hurtigt og effektivt kan få de små bæster smidt på porten. Inficerede lopper kan sprede sygdomme. Lopper kan opholde sig selv i kæledyrets legetøj. Når man går i gang med at bekrige de ubudne gæster, skal man hele tiden have i baghovedet, at det kun er 5% af loppeproblemet, nemlig de voksne lopper, der findes på dyret. Resten på de 95 % er i omgivelserne i form af æg, larver og pupper. Det er vigtigt at alle dyr i hustanden behandles.

Lopper kan delvist elimineres med god hygiejne og insektgift.

 

Loppens cyklus.

 

Lopper har ben der giver dem evnen til at hoppe, de lægger æg i reder, gulvtæpper og gulvsprækker. Man kan opleve loppebid som stærkt kløende små knopper på den ene side af kroppen, når de har suget blod. Lopper kan også suge blod fra mennesker, men de lægger kun æg i dyreres pels.

Loppens cyklus starter som æg der klækker efter 2 – 10 dage. Larverne forpupper sig normalt efter ca. 2 uger. Lopperne er normalt i puppestadiet i ca. 1 uge, men kan opholde sig i puppen i flere måneder, hvis der ikke er en hund eller kat i nærheden. Hele udviklingen fra æg til voksen loppe tager ca. 3 uger. Æggenes overflade er glat, så de fleste æg vil lande i dyrets omgivelser og ikke på selve dyret Det er vigtigt, at behandle dyrets omgivelser lige så grundigt som det er at behandle selve dyret. Gør grundigt rent – støvsuge, vask gulve, rystning af tæpper og sengetøj m.v. Lopper kan sagtens leve i haven i gamle fuglereder og fugtige steder. Behandlingen af lopper skal foregå sammenhængende hver fjerde uge i 3 – 4 måneder. Loppens levetid på mennesker er begrænset.

 

Behandlingen.

Krigen skal derfor føres på flere fronter. Hvis man konstatere, at hunden har lopper kan man være sikker på at der også skal behandles mod bændelorm. Som det første skal værtsdyret eller – dyrene beskyttes med et egnet loppemiddel. Der er et væld af loppemidler på markedet, og der kommer hele tiden nye til. Ikke alle er lige gode, så det kan betale sig at tage sin dyreklinik med på råd. Nogle af midlerne er endvidere receptpligtige og kan kun fås via dyrlægen. Brug altid kun midlerne med omtanke. Mange af dem er også effektive over for flåter og andre parasitter.

Der er midler der ikke tåles af katte, og visse midler er kun godkendt til dyrenes omgivelser. Hvalpe under 3 måneder, killinger og syge dyr bør ikke behandles med loppemiddel, før man har kontaktet dyrelægen. Læs brugsanvisningen og overdreven brug af midlet virker ikke bedre, men kan derimod forgifte selve dyret der behandles.

 

Loppemidlets virkning

Loppemidlerne påvirker på forskellig vis loppernes nervesystem, således at de lammes og falder af. Stofferne er ufarlige for varmblodede dyr. Kaniner er dog en undtagelse.

Lopper bekæmpes med både traditionelle insektgifte og med midler, som forstyrrer loppernes vækst. De naturlige midler mod lopper vinder frem i takt med samfundets udvikling. Man kan vælge tre strategier såsom spot-on-midler, tabletter eller halsbånd. Der er desværre ingen midler der beskytter helt 100 % mod loppebid, men de vil alle medvirke til at nedbringe mængden af lopper inden de formere sig. Lopper på hunde og katte bekæmpes fortrinsvis med midler, som rammer lopperne, når de bider hunden eller katten for første gang, så udviklingen af en ny generation forhindres. Loppebid er i dag ikke farlige, da de i Danmark ikke længere spreder sygdomme som pest og tyfus som det var tilfældet før i tiden. Loppebiddene er ubehagelige røde prikker der ofte klør.

 

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

Leverandør Til | Randers Volieren
0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    <!- --->