Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren
[persuade]

Rugemaskiner

 

En rugemaskine til høns bruges til at udruge kyllinger, når man ikke har en skrukhøne til at ruge kyllingerne ud. Det kan også være, at man har en skrukhøne, men stadig bruger en rugemaskine til at udruge kyllingerne, for derefter at give kyllingerne til hønen. Der er mange forskellige måder at gøre det på.

Rugemaskiner kan fås i flere forskellige størrelser, så du kan finde en rugemaskine lige til dit behov.

Rugemaskiner | Randers volieren

Grunde til brug af rugemaskine

Det kan være at du gerne vil udruge nogle kyllinger men ingen af dine høns er skrukke, eller klar til at gå i reden. Det kan også være at man har børn der gerne vil være med til at se hvordan en kylling kommer til. Rugemaskiner er også brugt i de store kylling opdræts faciliteter.

 

Hvad bruges en rugemaskine til?

Rugemaskiner er oftest brugt til at udruge hønse æg, (hvis man ikke har ej skruk høne) men de kan bruges til at udruge alle typer fugle fra solsort til kongeørn. Rugemaskiner kan også bruges til at udruge reptil æg, selvom dette ikke er lige så almindeligt herhjemme

Hvordan skal æg ligge i rugemaskinen?

Når æggene placeres i rugemaskinen, skal de ligge med spidsen nedad. HUSK, kun et æg i hvert hul (dog ikke vagtelæg, hvilke der kan være 4 stk. af i hvert hul). Rugeæg, som har været opbevaret køligt, bør ligge i stuetemperatur et stykke tid før de ilægges rugemaskinen, da den høje temperatur ændring kan ædelægge kylling fostret.

 

Udrugning i rugemaskine

Tænd din rugemaskine et par dage inden du lægger æggene deri, der sikre at maskinen har den rigtige temperatur og fugtighed når æggene kommer i. Inden du lægger dine æg i maskinen så lad dem af-klimatisere ved alm. stuetemperatur, på den måde undgår du kondens på æggene i maskinen og øger chancerne for udklækning.

Indstil maskinen til 37.7 grader og de sidste 3 dage før udklækning på 37.2 grader. Der er forskellige holdninger til fugtigheden igennem rugeperioden, dog er alle enige om at de sidste 3 dage før udklækning skal den være så høj som muligt gerne på ca. 65-70 %.

Fra og med den 10. dag indtil 3 dage før den forventede udklækning skal du, en gang om dagen, tage stikket ud at stikkontakten, åbne rugemaskinen og lade æggene afkøle i ca. 15 min. Sprøjt et tyndt lag vand på med en sprøjte/forstøver før låget sættes på igen.

Mange er bekymrede for opdræt af kyllinger og mange forbinder en rugemaskine med en svær opgave, men det er det ikke nødvendigvis. Der findes mange gode og simple rugemaskiner på markedet. Læs altid vejledningen før brug.

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    <!- --->