randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

Snegle med hus

Lær at kende forskel på havens snegle med hus. Vi ser på de 6 mest kendte snegle arter med hus. Danmarks har vi ca. 75 arter af snegle med hus. Her ser vi på de 6 mest udbredte arter. Du kan også læse om snegle uden hus HER:

Vinbjergsneglen.

Vinbjergsnegl er Europas største landsnegl med hus. Dens hus er op til 4,5 cm høj og 4 cm bredt. Huset er mat bleggult, gråligt eller brunligt med mørkebrune bånd og har 4½-5 vindinger. Jo ældre sneglen bliver, des lysere bliver huset typisk. Sneglens krop er hvidgul til grågul. Arten er indført til Danmark – formentlig allerede i Middelalderen.

Udbredelse.

Vinbjergsnegl findes især i Østjylland, Himmerland og Østdanmark – ofte omkring byerne. Den danske bestand stammer fra udsætninger formentlig tilbage i middelalderen. Vinbjergsneglen trivest bedst i skyggefulde omgivelser, bl.a. i dække af vegetation på skrænter, i krat og i haver.

Vinbjergsneglen opdrættes desuden på sneglefarme til gastronomisk brug.

Føde.

Vinbjergsneglen lever for det meste af grønne plantedele og nedfalden frugt, men den kan også æde døde dyr og forskelligt organisk affald.

Vinbjerg snegle har også en forkærlighed for æg fra iberisk snegle(Dræbersnegle)

 

Levevis.

Vinbjergsneglen er tvekønnet. Parringen finder sted i maj eller juni. De to snegle rejser forkroppen i vejret og trykker fodsålen mod hinanden og kan stå oprejst sådan i flere timer. Først skydes en kalkstav, kaldet en kærlighedspil ud fra begge dyr. Dens funktion er ukendt – muligvis har den en stimulerende funktion. Begge dyrene overfører derefter en såkaldt spermatofor til hinanden ved hjælp af et parringslem. Spermatoforen indeholder en mængde sædceller, der overføres til æggestokken for her at befrugte æggene.

Nogen tid efter parringen graver sneglen sig halvt ned i jorden, og her lægger den 60-70 kuglerunde æg.

Vinbjergsneglen bliver kan blive op til 6-8 år gammel, muligvis endnu ældre.

Om vinteren gemmer den sig under noget vissent løv eller nogle grene. Den danner et låg af kalk ved indgangen til sneglehuset, der beskytter den mod udtørring.

Naturens fjender.

Vinbjergsneglens naturlige fjender er bl.a. sangdrossel, skader, ravne, ræv og grævling. Særlig pindsvin har en forkærlighed for snegle.

Trusler.

Vinbjergsneglen er fredet. Den må ikke samles ind i kommercielt øjemed, men må gerne samles ind til egen fortæring. Da det er tilladt at indsamle vinbjergsnegle til eget konsumforbrug, kan man hjælpe arten ved at indsamle snegle på forskellige lokaliteter. Herved mindskes risikoen for, at enkelte bestande udryddes.

vinbjergsnegle Randers Volieren
Plettet Vold Snegl

Lundsneglen

Lundsneglen findes i mange farvevariationer. Den kendes fra havesneglen på den sorte læbe (skalåbning). Sneglehuset måler op til 25 mm. En af de mest almindelige snegle ved hus og have. Sneglen lever af plantemateriale, men regnes ikke som et skadedyr. Den er især aktiv når det har regnet.

Havesneglen

Havesnegl ligner lundsneglen meget, men kendes på den lyse læbe (skalåbning). Også havesneglen findes i flere farvevariationer. Sneglehuset bliver ca. 2 cm i diameter og findes almindeligt over hele landet.

Lundsnegl Randers Volieren
Havesnegl Randers Volieren
Havesnegl  Randers Volieren

Havesnegl 

Havesnegl ligner lundsneglen meget, men kendes på den lyse læbe (skalåbning). Også havesneglen findes i flere farvevariationer. Sneglehuset bliver ca. 2 cm i diameter og findes almindeligt over hele landet.

Kratsneglen

Kratsnegl er en mørk snegl med et gyldenbrunt hus, der ofte har marmoreringer. Kratsneglen er mest udbredt i Østdanmark.

krat snegl
håret snegl

Håret snegl

Håret snegl er en lille snegl, der måler under 1 cm i bredden. Ved nærsyn ses sneglehusets fine “hår”, der sidder som små pigge på huset. Arten kan findes i parker og haver og på græsenge.

0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    --->