randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

100% dansk webshop

vi producerer i Danmark

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

Sølvfisk – ovnfisk og skægkræ er harmløse skadedyr. Ufarlige men bare træls og lidt ulækre.

Hos Randers Volieren har vi et stort udvalg af produkter til at bekæmpe Sølvfisk. Det kan f.eks. være at du står og mangler en effektivgift eller klisterfælder. Så finder du det her.

 

Sølvfisk

VORES PRODUKTER TIL BEKÆMPLESE AF SØLVFISK

Sølvfisk

Sølvfisk er hverken farlige eller giftige, og gør ingen større skade.

De lever af stivelse og sukker stoffer fra skel og andet mikroskopisk støvpartikler vi efterlader. når vores hud skiftes.

Sølvfisk elsker varme og højfugtighed. De ses derfor mest i badeværelser, men forekommer også i køkkener og og bryggerser.

Biologi

Sølvfisk er små hvirvelløse insekter, på 6-10 mm længde som kan blive omkring  4-5 år gamle. Sølvfisk er ikke særlige frugtbare, og kræver varme og fugtighed for at formere sig. En sølvfiske hun lægger sine æg i revner og sprækker. Æggene klækker efter 2-4 måneder, alt efter forholdene. Ungerne ligner forældrene, med kun størrelsen som forskel. Ungerne når en kønsmoden alder som 5-7 måneder.

Sølvfisk er følsom over for lys, og lever helst i total mørke. Derfor når du ser en sølvfisk pile hen over gulvet er det sjældent frygt for dig, men for at komme i mørke igen. De gemmer sig i sprækker og revner. Derfor ses de mest om nattet når lyset tændes på badeværelset. Badeværelset er det rum hvor sølvfisk har bedste forhold det er normalt både fugtigt og god varme.

Insektet kræver fugtighed for leve, så det er især på disse områder på badeværelset eller køkkenet, at man kan se sølvfisken – til tider også i dagtimerne. Sølvfisken evner ikke at klatre op ad glad lodrette flader, derfor bliver de nemt fanget i badekar, kummer, skåle, tillukkede vaske og lignende.

Sølvfisk laver af meget forskelligt. Men de er typisk glad for sukker stoffer og andet stivelse. Der for de også særlig glad for tapetklister som består af stivelse. De får deres protein behov dækket ved at spise andre døde insekter, som fluer og lignende. Det eneste sted hos sølvfisken er et virkelig skadedyr. Er hvis du har høj fugtighed og høj temperatur i dit bibliotek. De har nemlig en forkærlighed for ældre bøger, hvor papiret indeholder stoffer som smager dem.

Bekæmpelse af sølvfisk

Der er 2 måder at bekæmpe sølvfisk på.

  1. Gift eller fælder
  2. Fjern deres livs betingelser.

De 2 ting går hånd i hånd. Giver du gift men ikke udbedre leve forholdene for dem så kommer de igen. Så starter du med at se på deres livsbetingelser. Udluftning af badeværelset, og identificere kilden til fugten. Det kan sagtens være en dårlig kloark eller et vandrør som drypper meget lidt. Der efter en grundig rengørring.

Når du har styr på fugtigheden så kan du bruge fælder eller Gift.

Du kan sprøjte med insekt spray som virker effektivt.

Du kan bruge en Sølvfiske fælde. Fælden virker ved at man putter en duftgiver på limplade. Duftgiveren dufter af hunnernes hormoner så alle hanner bliver tiltrukket. Når alle hannerne er fanget på limpladerne så kommer hunnerne frem for at spise de proteiner der er i de døde hannen. Og på den måde fanges hunnerne også.

 

Tip. En grundig støvsugning har meget større effekt end en gulvvask. Støvsugeren fjerne de emner Sølvfisken spiser.

 

Læs mere om bekæmpelse af sølvfisk HER.

0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    --->