randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

Skægkræ, sølvfisk og ovnfisk

De er harmløse skadedyr, men alligevel bedst at være fri for. Hos Randers Volieren har vi et stort udvalg af produkter til at bekæmpe skægkræ og sølvfisk med. Mangler du en effektiv gift eller klisterfælder, så finder du det her.

 

Sølvfisk

VORES PRODUKTER TIL BEKÆMPELSE AF skægkræ OG sølvfisk

Sølvfisk

Sølvfisk er hverken farlige eller giftige, og de gør som regel ingen større skade.

De lever af stivelse og sukkerstoffer fra skel og andre mikroskopiske støvpartikler, vi efterlader, når vores hud skiftes.

Sølvfisk elsker varme og høj fugtighed. De ses derfor mest i badeværelser, men forekommer også i køkkener og bryggerser. Hvis der er for mange sølvfisk i hjemmet er det et sikkert tegn på en luftfugtighed der er for høj.

Biologi

Sølvfisk er små hvirvelløse insekter, med en længde på 6-10 mm, som kan blive 4-5 år gamle. De er ikke særlig frugtbare, og kræver varme og fugtighed for at formere sig. En sølvfiskehun lægger sine æg i revner og sprækker. Æggene klækker efter 2-4 måneder, alt efter forholdene. Ungerne ligner forældrene, blot mindre. Ungerne er kønsmodne, når de er 5-7 måneder gamle.

Sølvfisk er lysfølsomme og lever helst i total mørke. Ser du en sølvfisk pile hen over gulvet, er det sjældent fordi den er bange for dig. Den forsøger blot at komme tilbage i mørket.

Sølvfiskene gemmer sig i sprækker og revner, og ses derfor mest om natten, når lyset tændes på badeværelset. Badeværelset er det rum, hvor sølvfisk har de bedste forhold – der er som regel både fugt og god varme.

Insektet kræver fugtighed for at leve, så det er især på fugtige områder på badeværelset eller i køkkenet, at man kan se sølvfisken – til tider også i dagtimerne. Sølvfisken evner ikke at klatre op ad lodrette flader, derfor bliver de nemt fanget i badekar, kummer, skåle, tillukkede vaske og lignende. Skægkræ derimod kan kravle op ad vægge.

Sølvfisk lever bl.a. af sukkerstoffer og stivelse. Især er de glade for tapetklister, som består af stivelse. Deres proteinbehov får de dækket ved at spise andre døde insekter, som fluer og lignende. Har du høj fugtighed og høj temperatur i dit bibliotek, viser sølvfisken sig som et virkeligt skadedyr, idet de  har en forkærlighed for ældre bøger, hvor papiret indeholder stoffer som smager dem

Bekæmpelse af sølvfisk

 

Der er 2 måder at bekæmpe sølvfisk på:

  1. Gift eller fælder
  2. Fjern deres livsbetingelser 

De 2 ting går hånd i hånd. Giver du gift uden af forringe deres leveforhold, kommer de igen. For at undgå eller slippe af med sølvfisk skal du sørge for udluftning i badeværelset. Identificer kilden til fugt, f.eks. en dårlig kloak eller et vandrør, der drypper meget eller lidt. Foretag derefter en grundig rengøring.

Der er også et par andre fif.

Der kan hældes lidt eddike på en svamp, der påføres rundt langs sprækker og revner. Pas på ikke at ramme med eddiken på opløselige materialer som marmor og kalksten.

Da sølvfisk hader duften af lavendel kan der blandes et par dråber af noget æterisk olie i det normale rengøringsmiddel man i forvejen bruger.

Ved at bruge ukogte ris i skuffer og skabe kan man mindske fugten i udsatte områder, og derved gøre det mindre attraktivt for sølvfisk. Fyld en skål med ukogte ris og put et stykke stof over og fastgør det med en elastik.

Lav en sølvfiske fælde ved hjælp af en kartoffel. Skær kartoffelen over på midten og skær nogle riller. Kartoffelstykkerne lægges i en pose og læg posen åben ved gulvet. Sølvfiskene vil flokkes om posen med kartoffelstykkerne, da de elsker stivelsen der er i kartoffelerne.

Bagepulver og natron er direkte gift for sølvfisk, da hævemidlerne vil få sølvfiskene til at svulme op.

Der laves en blanding af 1 del sukker og en 1 del af enten natron eller bagepulver.

Sølvfisk elsker også søde ting som honning og sirup. Lok dem frem ved at gøre følgende.:  Find et stykke bagepapir – smør honning eller sirup på papiret. Placere papiret et sted, hvor problemet med sølvfiskene er størst. Sølvfiskene vil sidde fast i honningen eller sirupen, og derefter vil man kunne smide papiret ud. 

 Når du har styr på fugtigheden, så kan du bruge fælder eller gift.

Du kan sprøjte med insektspray, som virker effektivt.

Du kan bruge en sølvfisk fælde. Fælden virker ved, at man putter en duftgiver på limplade. Duftgiveren dufter af hunnernes hormoner, så alle hanner bliver tiltrukket. Når alle hannerne er fanget på limpladerne, så kommer hunnerne frem for at spise de proteiner, der er i de døde hanner. Og på den måde fanges hunnerne også.

 

Tip. En grundig støvsugning har meget større effekt end en gulvvask. Støvsugeren fjerne de emner sølvfisken spiser.

 

Læs mere om bekæmpelse af sølvfisk HER.

 

 

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

 

 

0
    0
    Kurv
    Kurven er tomTilbage til shoppen
    --->