Levering 1-3 dage

i Danmark

Dansk Producerede voliere

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren
[persuade]

Tips til Hønsehold

I lovgivningen er der som udgangspunkt ikke forbud mod hønsehold på hobbyplan her i Danmark. Ved hobbyhold forstås 30 høns. Du må også gerne have en eller flere haner. MEN mange kommuner har alligevel reguleret hønseholdet, selvom de som udgangspunkt er positivt stemt herfor.

Der er heller ingen lovgivning, der forbyder høns i byzone. Om der må holdes høns indenfor byzonegrænsen, afhænger alene af hvor man bor, og hvilke regler din kommune har på området. Som regel må man gerne holde høns, men ikke hane, men det er altid en god ide at spørge på borgerservice inden man begynder med havehøns.

 

HUSK at høre din kommune om regler for hobby høns, da der kan være lidt forskellige regler fra kommune til kommune.

hønsehold | Randers volieren

,

Regler for at holde høns i haven

 

Du skal holde høns i overensstemmelse med dyreværnsloven;

 

 • 1. Dyr er levende væsener og skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe.

 

 • 2. Enhver, der holder dyr, skal sørge for, at de behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under hensyntagen til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer.

 

 • 3. Rum eller arealer, hvor dyr holdes, skal indrettes på en sådan måde, at dyrets behov tilgodeses, jf. § 2. Det skal herunder sikres, at dyret har den fornødne bevægelsesfrihed også under optagelse af foder og drikke og ved hvile. Dyr skal endvidere sikres mod vejr og vind i overensstemmelse med deres behov.

 

Du kan læse hele dyreværnslovens generelle bestemmelser HER.

 

Loven er jo generel for alle dyr i fangenskab, så hvis man vil holde høns, så skal man også tage ansvaret for, at de trives og har det godt. De fleste folk, der holder høns i haven, betragter dem som kæledyr, men der er en klar definition fra EU, der siger at;

Fjerkræ er defineret som fugle af ​​følgende arter: høns, kalkuner, perlehøns, ænder, gæs, vagtler, duer, fasaner, agerhøns og strudsefugle. Det vil sige, at fjerkræ ikke betragtes som kæledyr i ​​henhold til EU’s regler, selvom de måtte holdes som sådan.” (Fødevarestyrelsen)

 

Du kan læse om de gældende regler for hobby høns HER.

Alm. høns i haven

I et hønsehold skal der etableres med hønsehus og en indhegnet hønsegård, der sikrer, at hønsene ikke kan færdes frit. Et hønseholde må bestå af op til 30 høns, dog højst så mange, at det ikke forurener eller generer naboer. I hønsehuset skal opfylde bygningsreglementets regler om placering på grund (2,5 meter fra skel). Og der er krav om reder og siddepinde i huset.

 

 

Øko. høns i haven

Ved økologisk hønsehold skal der være minimum 4 m2 per høne, og der skal være adgang til hønsegården året rundt. Hønsegården skal være med græs eller buske/træer. (I hønsehuset må der i øvrigt højst være 6 høns pr. m2). En gang om året skal dyrene over i en ny hønsegård, mens det gamle areal hviler sig.

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

0
  0
  Kurv
  Kurven er tomTilbage til shoppen
  <!- --->