randers volieren | Randers volieren
Trustpilot | Randers Volieren

Levering 1-3 dage

i Danmark

100% dansk webshop

vi producerer i Danmark

Ring: 25 13 74 09

eller mail jonas@voliere.dk

Betalingsmetoder

betaling Randers Volieren

Køb for 400,00 mere og få en GAVE

Marsvin

Randers Volierne har et kæmpe udvalg af tilbehør og foder til marsvin. Alt til fra bure til hø og halm.

I katagoierne neden for kan du finde lige det du skal bruge.

Skulle du aligevel stå og mange et produkt så tøv ikke med at kontakte os. Så skaffer vi det hjem til dig.

Marsvin | Randers Volieren

Foder Og Hø

Crispy Müsli rabbits 10kg | Randers volieren

Snacks

JR Farm Grainless "Firkløver" Randers Volieren

Legetøj

JR Farm Back to Instinct Gnaverlegetøjs Aktivitetstæppe | Randers volieren

Huse og tilbehør

Hamster huse og tilbehør Randers Volieren

Alle Produkter til Marsvin

Marsvin som kæledyr:

Marsvinet stammer fra Andesbjergene og lever i dag vildt i Colombia, Peru og Bolivia. Marsvin har været holdt som husdyr i sydamerika i flere tusinde år. Marsvinene blev indført som kæledyr i Europa i 1500-tallet, hvor dronning Elizabeth 1. af England havde et.

Marsvinet er et meget populært kæledyr, som kan blive meget tamt. Hvis du ønsker et marsvin som kæledyre er det vigtigt med kendskab til marsvinets natur, levevis og adfærd.

Pasning af marsvin

Kort og godt

 • Art: Marsvin. På latin, Cavia porcellus. engelsk, guinea pig.
 • Alder: op til 8 år.
 • Vægt: 500-1500 g.
 • Længde: 20-40 cm.
 • Unger: Hunnen får op til 12 pr. kuld. Fire i gennemsnit.
 • Drægtighed: 10 uger. Unger bør være seks uger før de sælges.

Marsvinet som kæledyr

Marsvinet er en gnaver der stammer fra Sydamerika. Den har et stort hoved, store øjne og korte ører. Det findes ikke længere i naturen, men er i stedet et godt kæledyr til børn eller hele familien. Det er pjusket, socialt, og har sin egen personlighed. Der er ikke én perfekt måde at passe marsvin, men mange forskellige måder, afhængig af race og miljø. At gøre sig research er derfor nødvendigt for at få en god start. Følgende vejledning giver et overblik over, hvad man skal anskaffe og gøre for at få den bedste start med sine nye marsvin.

Udstyr

Marsvinet er et godt første kæledyr til børn. Begyndere kan med fordel købe dem fra 2-4 måneder gamle. For at komme godt i gang med et nyt marsvin skal du bruge: [indsæt links til alle:]

 • Bur
 • Strøelse
 • Vandflaske
 • Madskåle
 • Foder
 • Skjulesteder
 • Transportkasse

Bur

Hvis man har ét marsvin bør buret være mindst 0,7 m2. Med to marsvin, bør buret være mindst 1 m2. Buret kan være af metal eller plastik. Det bør være mindst 25 cm højt for at marsvinene ikke hopper ud. Toppen må gerne være åben så længe der ikke er andre dyr til stede. Gulvet bør have fast bund fremfor metaltråd da dette kan skade poterne. Gulvet skal dækkes med et underlag af fx papir, flis eller anden blød strøelse af træ. Der skal være en vandflaske. Buret må ikke placeres i garagen da bilosen kan dræbe dyrene.

Rengøring af bur

Buret skal rengøres regelmæssigt. Det kan gøres med en enkel og grundig rutine. Placer kæledyret i en transportkasse eller et andet bur, mens du rengør dets bur. Fjern al underlaget og hø fra buret. Vask overfladerne med varmt sæbevand. Skåle rengøres og fyldes op. Beskidt legetøj rengøres. Læg e.v.t. avispapir ud på burets gulv og dæk det til med et par centimeter strøelse. Til sidst kan tingene lægges tilbage i buret og man har igen et skinnende rent hjem til sit marsvin.

Miljø

Marsvinene trives i et miljø der er tørt, køligt og tilpas med ventilation. Man bør undgå ekstreme temperaturer. Over 26 grader øger deres risiko for hedeslag. Under 15 er for koldt. Har man dem i et udendørsanlæg bør de have adgang til at gå indenfor, eller man bør selv tage dem indenfor. 17-20 grader er optimalt.

Miljøet bør desuden være støjfrit og uden direkte sollys og fugt. Buret bør ikke stilles op af radiatorer eller i solrige vinduer. Det bør være fri for hunde, katte, fritter og andre kæledyr, der vil få dem til at føle sig truede.

Leg er en god måde at stimulere marsvinene på. De bør have trælegetøj at tygge i. Ligesom alle ganvere vokser deres tænderlivet ud og de skal tygge i hø og træ for at slide dem. Slides tænderne ikke, risikerer marsvinene at blive syge. Marsvinene kan også godt lide at gå på opdagelse i gemmesteder og gennem rør af træ. De er flokdyr og derfor meget sociale. Det er vigtig, at de har andre marsvin eller mennesker at lege med for at få selskab, at røre sig og for at undgå kedsomhed. Det er desuden en god ide at sørge for pasning når ejeren ikke er hjemme for at opfylde alle behov, der er beskrevet her. Marsvinene kræver adgang til gemmesteder i form af rør, skjul og kasser og lignende. Her kan de være alene hvis de bliver bange. Der skal være nok gemmesteder til at alle dyr kan være alene samtidigt. Hvis de ikke kan være alene, risikerer de at mobbe hinanden. De har et hierarki hvor nogle er mere dominerende end andre.

De kan sagtens løbe udenfor buret inden døre, så længe de er under opsyn, og vinduer og døre holdes lukket.

Marsvin er aktive dyr, så for at holde sig sunde og undgå overvægt, skal de gerne have mulighed for at motionere hver dag. Det er derfor godt at give dem meget plads at bevæge sig på og at udforske.

Sociale behov

M.h.t. selskab er det bedst at holde marsvin og kaniner adskilt, da de har forskellige behov. En god fordeling kunne være en steril han og en eller flere hunner. Eller to hunner med to steriliserede hanner.

Nye hanner kan slås når der er en hun til stede, men som regel går det an. Gamle dominante marsvin kan finde på at tygge på de andres ører. Vær opmærksom på dette hvis du blander ældre med unge. Man kan gemme foder forskellige steder i buret for at holde dem aktive.

De lever længe og forældre bør dele børns interesse for at fastholde den hele marsvinets liv.

 

Føde

Det kan være genert men binder sig til den der fodrer og kæler den. Marsvinet er fra naturens side planteæder og vant til at græsse. Derfor skal den have ubegrænset adgang til hø. Dertil bør den gives dyrefoder i form af piller, og derudover grønsager. Der er delte meninger om præcist, hvilke frugter og grøntsager marsvin kan tåle at spise. De kan bl.a. spise hø, græs, mælkebøtter, grøn og rød salat og broccoli. Derudover kan man spørge sin dyrehandler, hvad de har de bedste erfaringer med. Høet bør altid være tilgængeligt fordi det er nødvendigt for marsvinets fordøjelsessystem. Foderet i piller sikrer den rette mængde vitamin C, mens høet slider tændende på den nødvendige måde. De bør aldrig få brød eller søde sager som kage. Hvis dyrene er udenfor om vinteren bør man være opmærksom på at deres drikkevand aldrig fryser. Uden vand bliver de syge. Man bør ikke fordre dem med afklippet græs fra plæneklipperen, det kan være beskidt. Fodermængden skal tilpasse hvert enkelt marsvin. Den rette mængde afhænger af alder, livsstil og helbred. De kan både blive over- og undervægtige, hvilket kan undgås med den rette føde og motion. Når de får en ny slags foder, skal de gradvist vænnes til det, over en to-ugers periode, så fordøjelsessystemet kan vænne sig til det.

Håndtering

Lægger man en hånd i buret vil de ofte nærme sig den. Det bør sidde stille før man løfter det. Man holder den ene hånd under maven og den anden under bagenden og løfter forsigtigt. Det holdes tæt til kroppen, så det føler sig trygt og ikke hopper.  Man bør altid bruge begge hænder. De bør håndteres dagligt fra unge af, så de vænner sig til mennesker. Eller kan det skræmme dem og de kan finde på at hoppe eller løbe. Det kan være skadeligt hvis de lever uden selskab eller leg længere perioder. Langhårede marsvin skal hyppigt børstes for at holdes rene. De skal alle have et jævnligt bad.

Helbred og sygdomme

Det er generelt en god ide, dagligt, at være dagligt opmærksom på, hvor meget et marsvin drikker og spiser. Man bør tjekke tænder og kløer ugentligt. Er de for lange kan dyrlægen behandle det. Tjek efter sygdom og skader dagligt. i varmt vejr bør man tjekke dens hud og pels omkring anus. Størknet urin kan give flueangreb som er livsfarligt.

Man bør kontakte en dyrlæge hvis dets vaner ændres, hvis dets ekskrementer bliver mindre eller den stopper helt med at gøre. Marsvinet har to typer ekskrementer: hårde, tørre kugler og bløde fugtige kugler, som de selv spiser. Det er ikke farligt, men til gengæld en nødvendig del af deres føde.

Hvis den ændrer adfærd, viser tegn på stress/frygt, så søg dyrelægehjælp. Man bør aldrig råbe eller straffe et marsvin og undgå at børn gør det. Hanner bør kastreres med mindre de skal bruges til avl. Det tager fire uger før de er sterile efter kastrering. Rigtig fordring kan forebygge sygdom. De skal spise dagligt og lave mange ekskrementkugler. Hvis vanerne ændrer sig, bør dyrelægen kontaktes. De føler smerte, men viser ingen synlige tegn på det. Brug ikke medicin beregnet til andre dyr.

 

4 marsvinetyper. hårløs, korthåret, ruhåret og langhåret

Marsvin findes i mange forskellige racer, som varierer i pels og farve. egentlig er de opdeles i tre typer; kort- og glathårede marsvin, ruhårede marsvin og langhårede marsvin.

 

Hårløse marsvin (skinny marsvin)

Som navnet siger så er denne type af marsvin næsten hårløse, på nær behåring på hovedet, fødderne, knæene og albuerne. Hårløse marsvin kaldes også ’Skinny’. På grund af deres manglende pels er de særligt udsatte for kulde- og varmepåvirkning, så de bliver lettere solskoldede og kolde.

De holdes bedst ved stue tempratus og tåler ikke kulde

 

Kort- og glathåret marsvin Det almindelige marsvin

De kort- og glathårede marsvin er de mest almindelige af slagsen. De findes i mange forskellige arter, som har hver deres farvekombination. . Af racer kan nævnes English Crested og American Crested.

 

Krøllet marsvin (Ruhåret)

Ruhårede marsvin er kendetegnede ved deres pels, som sætter sig i krøller, hvirvler eller rosetter. Du kan med fordel rede pelsen igennem med en kam eller børste. Af racer kan nævnes Abyssinian og Rex

 

Langhåret marsvin

Langhårede marsvin kræver daglig pelspleje, så pelsen ikke filtrer sammen. Hertil kan du anvende en kam med lange tænder. Af racer kan nævnes Peruvianer, Sheltie og Texel.

 

Hø til marsvin

er en vigtig del af kosten for mange arter af gnavere, da det giver dem det nødvendige grovfoder til at hjælpe med en sund fordøjelse. Det er vigtigt at give kaniner frisk hø af høj kvalitet dagligt. Det sikre, at de får de næringsstoffer de har brug for. Generelt bør hø udgøre størstedelen af marsvin kost og bør suppleres med en friske grøntsager og pillefoder eller musli.

Halm er ikke så næringsrigt som hø. Dit marsvin tager ikke skade af at spise det, men får omvendt heller ikke den samme ud af det som ved at spise hø. Derimod er halm særdeles velegnet som bunddække. Det suger væske til sig, og vil derfor holde marsvinets bur varmt og tørt. Derudover vil din kanin elske at grave sig ned i det og bygge hule. På den måde kan den udleve sin naturlige adfærd, hvilket i sidste ende vil gøre din kanin gladere.

 

Legetøj og aktivering af marsvinene er vigtig.

Legetøj kan være en vigtig del af en marsviets verden, da det giver mental og fysisk stimulering. Samt at det hjælpe med at forhindre kedsomhed.

Nogle ideer til legetøj til gnavere:

 • Tyggelegetøj:
  marsvin skal gnave for at holde deres tænder i en sund længde, Du kan give dem tyggelegetøj som kan hjælpe med at forhindre forvoksede tænder og andre tandproblemer. JR Farms producere en lang række produkter som kan bruges som aktivering samt gnavelegetøj
 • Tunneler og Skjul:
  marsvin kan godt lide at have et sted at gemme sig.
  Giv dem Høtunneler og skjulestederDet er en fantastisk måde at berige deres miljø på.
  Disse kan være Høtunneller, Græshytter eller træhuse.
 • Mad-legetøj:
  Marsvin er naturligt nysgerrige og elsker at søge efter mad.
  Mad er en fantastisk måde at holde Marsvin mentalt stimuleret. Du kan med fordel gemme små godbidder i  deres indhegning.

Hvorfor er vi “eksperter” i Gnavere hos Randers Volieren

Ekspert lyder selvfed. Men der findes ikke mange mensker i danmark som har haft lige så mange spænde dyr som jeg.

Jeg har avlet med næsten alle dyr manmå holde som privat.

Nogle af de mest spænde dyr jeg har haft er kapivare, men kænguroer og også meget sjove.

Jeg har siden jeg var 6 år gammel haft gnavere. Og de første gnavere var kaniner som jeg holdte hjemme i mine forældres baghave.

Siden har bestanden vokset. og mange spænde dyr har været hjemme på vores gård.

Nu avler vi kun kaniner og marsvin for sjov.

Særlig har vi opdræt af New zeeland red og dansk landkaniner.

Mvh Jonas

HUSK at se og følg vores YOUTUBE kanal HER.

 

 

 

Marvin Randers Volieren
Leverandør Til | Randers Volieren
0
  0
  Kurv
  Kurven er tomTilbage til shoppen
  --->